Weer naar binnen…..

Afgelopen week trok een najaarsstorm over Nederland, een extra bewijs dat het goed is dat we als korfballers weer de sappige kunstgrasvelden voor de warme en knusse sporthallen gaan vervangen. Vorige week en deze week was er een uitgebreid oefenprogramma met vele leuke wedstrijden en een primeur voor ODO: de schotklok. Komt dat zien de komende weken, het maakt het spel (nog) aantrekkelijker en meestal zijn er meer goals.

Afgelopen maandag was ook de jaarlijkse ALV. Helaas kon ik er zelf niet bijzijn, maar aan het verslag te lezen was het een nuttige vergadering. Geen hele grote besluiten gevraagd, maar er speelt genoeg om met elkaar over van gedachten te wisselen. Ik begreep dat het een prima vergadering was, met helaas wel de wegblijvers in de overhand. Als bestuur zullen we morgen in de reguliere bestuursvergadering de acties bespreken en vervolgstappen definiëren. 

Het programma voor de komende zaal periode is ook inmiddels bekend. Dit jaar heel erg laat, dus voor komende week komen alle aanwijzingen (zaalwacht, chauffeurs, scheidsrechters en coaches/leiding) erg laat. Als ODO kunnen daar niets aan doen, het is afwachten totdat bij de bond de cyclus is afgelopen. Aan de andere kant, tot en met maart volgend jaar zijn alle wedstrijden nu wel bekend, dus kijk aub snel naar waar je naast je eigen wedstrijd ingezet bent. Alleen als we met zijn allen de schouders er onder zetten krijgen we het rond en houden we het een beetje leuk voor iedereen.

Mijn bijzondere persoonlijke aandacht is er voor de scheidsrechters. Want ik ben degene die de schone taak heeft om de aanwijzingen van de scheidsrechters te doen. Per saldo moet ik zeggen dat voornamelijk voor de jongste jeugd (tot en met de C-tjes) de puzzel niet zo lastig is. Met de nieuwe A2 en A1 erbij hebben we vrij veel mensen die zo nu en dan een wedstrijd kunnen en moeten fluiten. Dat loopt per saldo ook erg goed, inclusief begeleiding door Janny Ramakers, Frans Plieger en Rob van der Hak. Bij de oudere teams is het een veel lastigere puzzel. We hebben niet zoveel gediplomeerde scheidsrechters en een aantal scheidsrechters fluit ook buiten de deur (dus bij andere verenigingen als neutrale scheidsrechter). ODO 1,2,3,A1 en B1 staan in principe ook in de lijst van neutrale scheidsrechters maar met uitzondering van ODO 1 is het iedere week weer spannend of er iemand komt. Daarom wijs ik die wedstrijden allemaal aan met een ODO scheidsrechter. De eerste helft veld is per saldo prima gelopen, natuurlijk met een paar last-minute paniekjes, maar goed. Wel moet mij nog iets van het hart, ik zie meer en meer dat scheidsrechters (1-2 dagen voor de wedstrijd) met mij of met Rob van der Hak contact opnemen dat ze niet kunnen fluiten. Maar de regel is erg simpel, zeker in de week voor de wedstrijd, je bent zelf verantwoordelijk om te fluiten of om een vervanger te regelen. En het argument: “ik heb iedereen gevraagd, maar niemand kan” is natuurlijk niet erg valide. Als je trouwens 2-3 weken van tevoren weet dat je niet kan fluiten dan kan je altijd even met mij bellen of appen of mailen. Dan kan ik vaak simpelweg een ander erop zetten. Dus nogmaals, kijk op tijd dan lukt het altijd wel. Ik heb nu tot eind december aangewezen.

Lang verhaal, met name over de scheidsrechters. Ik wil tenslotte iedereen heel veel plezier wensen in de komende periode. Blessurevrij en leuk met je team in het veld!!

 

Namens het bestuur, Erik Passchier