De zaal weer in… en zaalwacht, wat is dat ook alweer?

nu we 2 zaterdagen oefenwedstrijden achter de rug hebben, maken we ons op voor de competitie welke begint op Zaterdag 11 November. In Sporthal de Hofstede zijn we te gast, en voor een goed verloop van de wedstrijden en randgebeuren, delen we sinds enkele seizoenen ouders in als ‘zaalwacht’. Deze zaalwachten zijn ingedeeld vlak voor/tijdens/vlak na de wedstrijd van hun eigen kind. Bij de start in de ochtend zijn telkens 2 ouders aangewezen, daarna telkens 1 ouder voor alle jeugdwedstrijden. Bij de senioren teams ODO 3, 4 en 5 dragen deze teams (lees: de reserves/coach) zelf de verantwoordelijkheid om een oogje in het zeil te houden. bij thuiswedstrijden van ODO 1 en 2 zullen andere leden worden ingedeeld.

Wat houdt dit nu allemaal in? waar moet een zaalwacht actief in zijn, op letten en wanneer ‘ingrijpen’? Een aantal voorbeelden:

  • Bij het begin van de dag worden er een aantal spullen klaargezet (zie document). Normaliter zullen de coaches van de jeugdteams zelf de palen etc. uit de berging halen en neerzetten op de velden.
  • Er zijn een beperkt aantal ballen beschikbaar voor de wedstrijden en/of inschieten. Het is niet de bedoeling dat (bijv.) kinderen deze ballen tevoorschijn halen en ermee aan de wandel gaan en/of ermee in de zaal, kleedkamers of gangen gaan spelen.
  • Het is voor kinderen niet toegestaan om te verblijven in de hokken waar het materiaal opgeslagen staat.
  • Publiek neemt plaats op de tribunes; het is niet de bedoeling dat er langs de lijnen allerlei activiteiten zijn of gespeeld wordt met ballen

Kan ik als ouder dan niet naar de wedstrijd van mijn kind(eren) kijken? Maar natuurlijk wel, neem echter bij voorkeur plaats op een stoel of bank aan de overkant van de zaal (bij het scorebord) opdat je in je ODO zaalwacht bodywarmer goed zichtbaar bent en goed zicht hebt op niet alleen de wedstrijd maar ook op wat er rondom gebeurt…

 

De instructies wat precies te doen staan in dit document: Microsoft Word – Instructie zaalwacht.docx (odomaasland.nl)

 

namens het bestuur,

Rob van der Hak