Rondje langs de velden…

Na 4 van de 6 speelronden (althans, voor de meeste teams) in meestal zomers weer verspeeld, een voorzichtige balans opmaken? scorebord journalistiek van de bovenste plank!

De ODO selectie kent een aparte/zeer aparte promotie/degradatieregeling met een poule van 4 teams, die 2x tegen elkaar spelen. De nrs. 1 van de poules promoveren naar een hogere klasse (2e helft veld), terwijl de nrs. 2-3 in dezelfde klasse blijven en de nrs. 4 degraderen naar een lagere klasse. ODO 1 presteert wisselvallig, zeker gelet op scherpte in de afronding. 2 overwinningen en 2 nederlagen, waarbij het verlies gisteren tegen Korbis uit exemplarisch te noemen is qua (gebrek) aan afrondende scherpte. Om in ieder geval in deze 1e klasse te blijven dient bij voorkeur komend weekend thuis tegen Twist gewonnen te worden om niet afhankelijk te zijn van de laatste wedstrijd tegen IJsselvogels. De opdracht is helder! ODO 2 presteert prima met 2 overwinningen en een gelijkspel (wat eigenlijk gewonnen had moeten zijn) en een kansloos verlies tegen het ongenaakbare Fortuna 5, dat ondanks een PIMmetje (punt in mindering). ODO 2 is wel al veilig voor een voortzetting van de 2e klasse na de zaal! Goede prestatie…! ODO 3 deelt de koppositie met ONDO 2 (G) met allebei 2 verliespunten. Met op het programma onder meer hetzelfde ONDO is hier niet alles nog mogelijk – handhaving is al gegarandeerd en promotie is nog mogelijk.

ODO 4 heeft het met slechts 1 winstpartij lastig maar kan nog wat punten sprokkelen om in de middenmoot te eindigen. ODO 5 heeft pas 3 (van de 5) wedstrijden gespeeld, waarvan 1x winst (gisteren, met 10-9 winnen na 7-2 voorsprong)  en kan in deze bijzondere poule nog wat hoger klimmen.

ODO A1 heeft 1x winst uit 4 gespeeld, en heeft de scherpte in de afronding nog niet in alle wedstrijden kunnen opbrengen. Gisteren werd er 16x gescoord tegen Dijkvogels (overigens was dat niet genoeg), dat belooft een opgaande lijn…! ODO A2 presteert gewoon prima met 5 punten uit 4 wedstrijden en wellicht heeft het een topdag tegen Achilles komende zaterdag. Zet hem op dames!!

ODO B1 heeft het zoals verwacht lastig in de 1e klasse. Echter, daar waar koplopers HKC en Weidevogels een maatje te groot zullen zijn, valt er tegen de andere tegenstanders wel resultaat te halen. En leren, leren, leren met tegenstand….!ODO C1 kreeg gisteren behoorlijk klop van WION na 2 eerdere overwinningen. De ranglijst laat zien dat iedereen nog kans maakt op de koppositie….ga er voor! ODO C2 speelt een leuke competitie met inmiddels 3 overwinningen. Maar tegenstander OZC C1 komt nog 2x….ik ben benieuwd, zet hem op!! ODO C3 is trotse koploper na een spannende laatste seconde overwinning gisteren tegen OZC. IJsselvogels en NIO kunnen nog roet in het eten gooien maar jullie spelen zo leuk, dat moet kunnen lukken!!

ODO D1 heeft inmiddels ook de 1e overwinning binnen door toch wel verrassend te winnen van KVS (thuis was het nog 5-11, nu 6-7!) en zal het nog lastig krijgen tegen VEO (maar wellicht verrassen jullie hier ook). ODO D2 speelt hartstikke leuk in hun 1e D seizoen en heeft met 4 punten uit 3 wedstrijden al aardig gepresteerd. Wellicht lukt het in de herkansing ook tegen koploper De Meervogels?

ODO E1 dendert aardig door in hun poule met 4 gewonnen wedstrijden. de terugwedstrijden tegen die Haghe en Excelsior moeten geen probleem zijn…..! ODO E2 doet het niet slecht met 3 punten uit 3 wedstrijden. ODO E3 bestaat uit 1e jaars E pupillen en zitten in een poule die qua krachtsverhoudingen niet helemaal in balans is. De ene wedstrijd wordt goed gewonnen, de ander dik verloren. ODO E4, ook 1e jaars, speelt ook in een poule met uiteenlopende krachtsverhoudingen. ALO en Dunas zijn te sterk en de wedstrijden tegen de andere 2 tegenstanders zijn hartstikke leuk en je ziet de spelers vooruit gaan! ODO E5 tenslotte, ons 3e 1e jaars team speelt in een leuke competitie met inmiddels 2x een gelijkspel. De teams zijn goed aan elkaar gewaagd. Ook hier enthousiaste spelers (en ouders!)…

Dan onze jongste wedstrijd teams…ODO F1  speelt in een poule waar 1 team duidelijk veel te sterk is. De andere teams zijn goed aan elkaar gewaagd en ook hier zie je dat er leuk gespeeld wordt en dat de kids vooruit gaan. Houd vol!! ODO F2 heeft het moeilijker, door omstandigheden kunnen we slechts 4 spelers opstellen daar waar een team van minimaal 6 gewenst is. Ook mag je bij de F pupillen een superspeler (5e speler) inzetten als je met 3 doelpunten achterstaat (..) dit kunnen wij helaas niet doen. Toch weet de F2 ook af en toe leuk te spelen. We gaan bekijken of we het team wekelijks kunnen aanvullen!

Vooral bij de jongste pupillen (E/F) zien we af en toe grote krachtsverschillen in de poules. Dat leidt helaas tot flinke uitslagen bijv. 10-0 of zelf 21-0 of meer. Niet leuk voor de verliezende partij maar ook de winnende partij leert er niets van. De poule indelingen worden gemaakt op basis van de gespeelde wedstrijden in eerdere competities. De ‘prestaties’ van de individuele spelers krijgen dan een punten score mee, en een team krijgt dan een gecombineerde punten score. Bijv. 25 punten. Het team wordt dan ingedeeld in een poule met vergelijkbare kracht/punten scores, maar ook reisafstand en gemiddelde leeftijd zijn factoren. Het systeem functioneert op zich prima maar uitzonderingen zijn helaas niet te voorkomen. Dat leidt helaas tot vervelende uitslagen. Zoals elke vereniging krijgt ODO het concept van de indelingen vooraf, en kan daar op reageren. Daar waar wij zelf inschatten dat het niet goed zit, dan sturen we daar onze opmerkingen over.

 

Tot zover scorebord journalistiek…hopelijk worden de laatste 2 speelronden met veel plezier en fanatisme verspeeld in redelijk weer!

 

Na 14 Oktober is de 1e veldcompetitie klaar en maken wij ons op voor de zaalcompetitie. Op de zaterdagen 28 Oktober en 4 November worden er voor de meeste teams oefenwedstrijden gespeeld (deze worden komende week op de ODO site gezet). Op 10 November begint de zaalcompetitie. Het programma hiervoor komt 2e helft november beschikbaar.

 

Namens de Technische Commissie,

Rob van der Hak