Seizoensafsluiting met kibbeling en lekkerbek

Na een zinderende wedstrijd tegen onze aartsrivaal DES, waarbij we voor onze begrippen “ruim” van de koploper wonnen (normaal doen we dat het liefst met één puntje verschil in de laatste minuut…) en zo de promotie naar de tweede klasse binnensleepten, was het onze beurt als ODO 3 om de laatste maaltijd van het seizoen te verzorgen.

Er waren vele verzoekjes binnengekomen om de visboer nog eens uit te nodigen. Helaas was onze vertrouwde kibbeling-bakker niet beschikbaar. Daarom had Barbara stad en (West)land afgebeld en Vishandel Gundlach bereid gevonden om zijn viskar voor een avondje op het ODO-terras te parkeren. Volgens mij geen slechte zet, want ik begreep dat er zelfs nog wat lekkerbekjes-voor-mee-naar-huis zijn verkocht!

Zeker 125 monden moesten gevoed worden, dus stonden we al vroeg in de namiddag te zweten in een opnieuw zinderende ODO-kantine om de salade professioneel in stukjes te hakken en de huzarensalade kunstzinnig op te maken.

Na de spannende wedstrijd van ODO en een mooie speech van Erik konden we rondgaan met de calamari en uienringen, waarna de allerkleinsten als eerste hun kindermenu’s kregen voorgezet. Daarna mochten de kibbelingen en lekkerbekken het hete vet in, terwijl in de keuken de keuzemenu’s voor de fijnproevers uit de oven kwamen. Als toetje een culinaire creatie met cake, citroenijs en gecrushte-pistache-garnering, en de avond kon niet meer stuk.

Het bleef nog lang zwoel en gezellig op het terras, al hoop ik dat de buren niet te veel last hebben gehad van de spontane karaoke-sessie van de selectie ;P

Rest mij nog om Sanneke, Dianne, Barbara, Marije, visboer(in) Gundlach en alle andere kokshulpjes te bedanken voor de goede zorgen.

Na de zomer organiseren we natuurlijk weer graag een gezellige maaltijd als seizoensopening. En als ik goed kan (af)tellen, is ODO 2 dan aan de beurt om een lekkere creatie op tafel te zetten! Doe maar veel inspiratie op tijdens jullie vakantie…