Samenvatten

Op deze hele warme zondag, na een prachtig maar ook wel erg heet weekend, rest mij de taak een stukje namens het bestuur te schrijven. Maar het geluk lacht mij toe vandaag, want Rob heeft al een mooi stuk geschreven onder meer over de prestatie en promotie van ODO 1 en Barbara heeft al volop aandacht gegeven in een ander stukje over de maaltijd en afsluiting van het seizoen 2022-2023 van komende zaterdag.

Maar goed. Samenvatten betekent nog steeds wel aandacht besteden. In het weekend dat in Maasland de hoofden meer naar Sport- en Spel stonden dan naar korfbal kon ODO 1 een belangrijke stap zetten richting promotie. Voor de niet geheel ingevoerden, volgend seizoen worden de klassen of poules in het seniorenkorfbal anders ingedeeld en daarom is de vierde plek in de poule van ODO 1 goed voor promotie naar de eerste klasse. ODO speelde in het relatief verre Haarlem tegen Rapid en wist de wedstrijd op een nog ouderwets groot veld relatief gemakkelijk binnen te slepen. Daarmee maakte ODO een mooie stap en viel Rapid af voor plaats 4. Het werd echter nog mooier, de andere concurrent, het Leidse KZ Danaiden, verloor haar wedstrijd ook en dus is ODO 1 nu al verzekerd van de vierde plek en dus promotie. Een mooie prestatie na de promotie in de zaal nu ook op het veld. Het begin van het seizoen was lastig, maar de staf en het team zijn naar elkaar toegegroeid en hebben een mooie reeks neergezet. Klasse en belangrijk voor de club.

Natuurlijk werd er nog veel meer gekorfbald, al gingen van de senioren wedstrijden niet door. En dat lag zeker niet alleen aan ODO en Sport en Spel. Over de resultaten kan u elders in deze nieuwsbrief uitgebreid lezen.

Komende zaterdag is de laatste korfbal zaterdag althans de laatste zaterdag met competitiewedstrijden. Met de promotie van ODO 1 en een aantal andere kampioenen hebben we alle reden om er een mooie afsluiting van te maken. En natuurlijk verdien je net zo goed een mooie afsluiting als je geen kampioen geworden bent! Na de wedstrijd van ODO 1 gaan we het gezellig maken en wordt er een heerlijke maaltijd door de visboer verzorgd. Op veler verzoek komt er een kibbeling bakker op het ODO veld. Kom er bij en doe en eet lekker mee. Supporters, spelers, jeugdleden, ouders iedereen is welkom. Lees verderop in de nieuwsbrief of op de site de details en zorg dat je van te voren je aanmeld. We gaan het gezellig maken en dan geldt als altijd, hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Deze periode van het seizoen is altijd enorm druk. Vooral de voorbereidingen op het volgende seizoen vragen vele uren nadenken en overleggen. En ook voor volgend seizoen zijn er een aantal lastige puzzels te maken als je kijkt naar de opstellingen van de teams, de trainers/coaches, maar ook in het meer niet-korfbal deel van de club is het druk. Denk aan de kleding, de kantine en ga zo maar door. Aan alle mensen die zich hier nu druk maken, alvast bedankt.

Voldoende samengevat…….

 

namens het bestuur, Erik Passchier