Van de velden…….?

Na een Pinksterweekend onderbreking stond gisteren weer een competitie programma klaar. Onder een stralende zon en heerlijke temperaturen werden weer veel wedstrijden gespeeld. Maarrrr….niet alle wedstrijden werden verspeeld.

De zinsnede ‘wedstrijd verplaatsen’ kan binnenkort in de Dikke van Daele….! ODO wordt zelf zo nu en dan voor een flinke uitdaging gesteld om teams op de been te brengen door afmeldingen van spelers (met een record waar we niet trots op zijn van 30 afmeldingen voor 1 zaterdag!), andere verenigingen hebben er ook last van. Wekelijks worden (ook onze) wedstrijd secretariaten bestookt met meldingen van andere clubs die  geen team op de been kunnen brengen. Soms gaat dat redelijk gepland en georganiseerd (als het een aantal weken/dagen van te voren bekend is), soms ook niet. Als er op vrijdagavond nog een melding komt zijn de mogelijkheden om te verplaatsen gewoonweg beperkt of niet mogelijk. Zo moest de wedstrijd van ODO 4 geannuleerd worden, waar eerder al de wedstrijd van ODO 5 ‘er uit gehaald’ moest worden. Jammer, want spelers willen wel graag spelen maar dan niet altijd doordeweeks inhalen. en het zorgt ook voor ‘gaten’ in de gezelligheid op het ODO veld. heeft consequenties voor de kantine bezetting, etc. Nu het einde van de competitie nadert is ook het aantal mogelijkheden om te verplaatsen minder. Het aankomende Sport & Spel weekend is ook zo’n hoofdpijn dossier, eigenlijk al een paar jaar voor ODO. Er is geen mogelijkheid om vanuit de bond (KNKV) uitstel te vragen (het is een dorpsfeest, niet meer en niet minder) en leidt vooraf al tot het onderzoeken van mogelijkheden bij andere clubs om te verzetten, terwijl de afmeldingen voor die zaterdag al binnen druppelen. Dit maakt het bijzonder ingewikkeld allemaal. Qua Sport & Spel programmering is er gelukkig licht aan de horizon voor ODO, nu dit feest niet gaat plaats vinden op een competitie zaterdag.

De korfbalwereld zal het fenomeen ‘verplaatsen’ blijven tegen komen…het is toch wel een after Corona effect te noemen. Vanuit ODO willen we blijven proberen om de leden en hun ouders zoveel en zo vaak mogelijk van informatie te voorzien m.b.t. de jaarprogrammering, opdat iedereen zoveel mogelijk rekening kan houden met de competitie speeldagen….!

 

Namens de TC,

Rob van der Hak