Druk druk druk

Een rondje langs de activiteiten (afgelopen en komende) week:

Op dinsdag middag werd (na 2 jaar niet door Corona en afgelopen jaar niet vanwege heel slecht weer) dan eindelijk weer eens het ODO school korfbal toernooi gehouden! Overdag waren er al een aantal ODO vrijwilligers (sommigen hadden zelfs speciaal de dag vrij genomen!) bezig met de opbouw, aankleding en laatste puntjes op de 1. Vanaf 16 uur bevolkten circa 160 kinderen, ruim 80 ouders en meer dan 50 vrijwilligers de ODO accommodatie. Fietsen werden netjes geparkeerd en de teams werden verzameld door de aanwezige coaches en aanvoerders. Het weer was prima, het enthousiasme en fanatisme bij de spelers uitstekend en het zag er allemaal fris en fruitig uit met nieuwe shirts voor spelers in mooie frisse kleuren en herkenbare ODO blauw hesjes/shirts voor coaches, scheidsrechters en organisatie. In de kantine en (daarbuiten) werd er hard gewerkt om iedereen van alle drankjes en versnaperingen te voorzien (dat was flink ‘aanpoten’). De aanwezige EHBO kreeg het niet te druk maar er waren voldoende spelers met wat krasjes (..) die even een mooie pleister kwamen halen. Voor de prijsuitreiking kwamen alle teams nog even bij elkaar op het veld, om met elkaar de mooiste yells te zingen voordat de prijsuitreiking kon starten. De nummers 1 kregen een mooie beker, en maar liefst 2 teams kregen de sportiviteitsprijs (zwembad bon Dolfijn). Daarnaast kregen alle spelers een mooie medaille en een mooie ODO bidon. Veel blije gezichten keerden huiswaarts! Daarna was het flink opruimen, opdat de trainingen later op de avond zonder problemen konden beginnen. Dat alles lukte heel erg goed. Een woord van dank aan alle vrijwilligers voor het slagen van dit evenement is dan ook zeer op de plaats! Leuk om ODO ook op deze manier weer zichtbaar te maken in Maasland!

Op woensdagavond werd er nog door enkele teams getraind……aangezien er op donderdagavond (Hemelvaart) niet getraind werd. Wel was er op zaterdag een volledig competitie programma. Door het lange Hemelvaart weekend hadden de wedstrijd secretaresses maar liefst 30 afmeldingen  te verwerken, waardoor het noodzakelijk werd om een enkele wedstrijd te verplaatsen naar een andere (doordeweekse) datum. De meeste wedstrijden konden gelukkig wel doorgaan. Bij de selectie kon ODO 2 het niet bolwerken tegen het hoger geplaatste GKV (verlies 7-12) en speelde ODO 1 een draak van een wedstrijd tegen zichzelf en ook GKV. Geen moment kwam het team in een goed ritme terecht, zichtbaar tot ongenoegen van de spelers en begeleiding zelf. Langs de kant was het voor de toeschouwers ook zeker geen pretje. Maar….ook slechte wedstrijden winnen is uiteindelijk een ‘kwaliteit’…met hangen en wurgen sloot ODO 1 een betere 2e helft af met een 10-9 overwinning. Hierdoor stijgt ODO naar de gewenste 4e plek in de ranglijst, waardoor promotie naar de 1e klasse zeker in eigen handen is. Het mooie weer en het menu (pizza!) had veel eters gelokt…maar liefst circa 75 deelnemers genoten van heerlijke pizza punten, pasta salade, en een overheerlijk toetje….weer heerlijk vers bereid, met deegrollers en al door de maaltijden commissie met hulp van een enthousiast ODO 4. Het was nog lang gezellig!

Komend weekend is dan het Pinksterweekend….weer geen competitie maar ODO staat natuurlijk niet stil…! Het ODO kamp voor de BCD teams begint vrijdag eind van de middag met een reis (terug) in de tijd. Circa 50 deelnemers en wederom een grote vrijwilligers groep gaat richting Rucphen om daar een gezellig kamp met elkaar te beleven. We zijn zeer benieuwd naar de creatieve creaties voor kostuums bij de thema’s! Op maandag – 2e Pinksterdag zal de groep weer terug komen in Maasland, alwaar het slot van het kamp wordt gehouden.

Al met al best wel druk druk druk…

 

Rob van der Hak