Mooie zaal zaterdag en daarbuiten ook…

Deze week geen hoogdravende informatie vanuit het bestuur. Afgelopen week hadden we een nuttige vergadering, maar niet zo heel veel nieuws te melden vanuit het bestuur. Al moet ik zeggen dat voor de komende periode de ambitie voor zowel het korfbal als de nevenactiviteiten groot is. Een tipje van de sluier is het jeugdkamp, een disco avond, het schoolkorfbal toernooi (al in mei), beach korfbal en ga zo maar door. Daarnaast begint de nieuwe aanpak rond sponsors, inclusief onze ambitie voor dit jaar, goede vorm te krijgen. Maar goed, ik ging geen verslag vanuit het bestuur geven. Of het moet het goede nieuws, tot nu toe, over de bezetting van de staf van ODO zijn. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat de ambitie om voor ODO 4, ODO 6 en volgend jaar de A1 ook power van buiten erbij te krijgen. Hier wordt hard aan gewerkt, maar het aanbod is beperkt.

Maar over afgelopen zaterdag. Na een tweetal rustige weekenden vanwege de voorjaarsvakantie gingen we met zijn allen er weer vol voor. En zoals iedere week waren de resultaten wisselend, met een aantal opvallende en mooie prestaties. Ik heb niet alle wedstrijden gezien, maar de power dit jaar komt in ieder geval vanuit de C-tjes. Zowel ODO C1 als ODO C2 staan op prachtige eerste plekken. ODO C2 heeft 1 verliespunt je en ODO C1 zelfs nog niet 1. ODO C2 moest tegen een van de concurrenten, Twist, en wist daar te winnen. Ik heb die wedstrijd niet gezien, maar het moet spannend geweest zijn. ODO C1 mocht ik zelf binnen de lijnen meemaken (als scheids) en dat was echt een prachtige pot tegen concurrent Blauw Wit uit Amsterdam. C1 was erg scherp en goed en wist daarom met maar liefst 17-8 te winnen. In de eerste helft stond ODO goed te spelen, maar was het echt een wedstrijd. In de tweede helft liep ODO vooral in de eerste 10 minuten over de tegenstanders heen. Leuke wedstrijd en belangrijk ook met het oog op volgend seizoen.

Na de C1 was het de beurt aan ODO 1 en ODO 2 tegen Erasmus. ODO 2 speelde een erg leuke en goede wedstrijd. Deed zichzelf tekort met het missen van mooie kansen waardoor het lang spannend bleef. Maar uiteindelijk werd overtuigend en terecht gewonnen. Met dit resultaat en de overwinning van vorige week in Middelburg is ODO nu op goede afstand van de nummer 7 (Swift) gekomen en laat ook Erasmus nu achter zich. Mooi en lekker en ook verdiend. Vervolgens de top wedstrijd van ODO 1 tegen Erasmus. Ook hier een per saldo beter ODO dat ook 4,5 minuut voor tijd op een op het oog ruime voorsprong van 14-10 stond. Een beetje pech in de afronding, een beetje stress in het uitspelen en een ineens wel goed schietende tegenstander bracht 1 minuut voor tijd de 14-14 op het bord. ODO rechtte de rug en scoorde de 15-15 met nog 30 seconden te gaan begon Erasmus aan de laatste aanval. Helaas scoorden ze een (mooi!) doelpunt. Over de hele wedstrijd gezien niet terecht het punt voor de koploper, maar het is wat het is. Als je naar ODO 1 nu kijkt en vergelijkt met de eerste wedstrijd van het seizen is de wereld veranderd. Goed spel, mooie doelpunten. Laten we hopen dat de laatste wedstrijden (allemaal) in winst omgezet kunnen worden. Dat levert een tweede plek op en promotie samen met Erasmus. Dat zou moeten kunnen! De sleutelwedstrijd is tegen Twist in Vlaardingen, maar alleen van belang als de andere potjes ook gewonnen worden. Steun het eerste met zijn allen.

En natuurlijk waren er nog veel meer wedstrijden. Ik ga ze niet allemaal bespreken. Opvallend in de lijst uitslagen voor mij was de mooie overwinning (vooral de uitslag) van ODO 3, die blijven lekker op koers. Maar ook daar niet de huid verkopen voor de beer geschoten is.

Ik wens u allen een mooie stem week toe. Want de verkiezingen staan in Nederland voor waterschappen en provincie (en eerste kamer) voor de deur.

Oh ja. In de zaal was het dus een mooie zaterdag. Voor de mensen die buiten moesten zijn was het ook heerlijk. En daar waren we na alle regen ook wel aan toe.

Namens het bestuur,

Erik Passchier