Spanning stijgt……?

Ondanks de voorjaarsvakantie stonden er afgelopen zaterdag toch nog 3 wedstrijden op het programma. OD B2 en D1 konden helaas geen potten breken. ODO 2 reisde al vroeg af naar Middelburg om aldaar tegen Swift een heus degradatie duel te spelen. De spanning stond er flink op: Voor de wedstrijd hadden beiden 2 punten, en in deze R2e klasse degradeert 1 team. De opdracht was dus duidelijk: winnen! Met zelfs extra supporters erbij speelde ODO 2 een solide pot met een goed plan en prima uitvoering. Op de beginfase na kwam Swift er niet aan te pas en ODO 2 wist al snel een redelijk comfortabele voorsprong uit te bouwen. En wisten deze voorsprong gedurende de rest van de wedstrijd vast te houden door flink te blijven mee scoren. Uiteindelijk werd het 13-20 en een heerlijke ontlading bij het laatste fluitsignaal. (en het bleef nog lang onrustig in Middelburg…..)

Door deze overwinning zet het 2e team een goede stap richting lijfsbehoud (maar we zijn er nog niet). Komende zaterdag speelt ODO 2 tegen Erasmus en daar zou een winstpartij zeer welkom zijn. Spannend!

Voor meerdere teams is het de komende weken ook extra spannend:

ODO 1 heeft zich in de kop van de ranglijst genesteld en speelt zaterdag ook tegen Erasmus. Om kans te blijven houden op promotie (1e 2 teams promoveren) heeft het 1e lastige maar geen onmogelijke klussen in het vooruitzicht. ODO 3 staat fier bovenaan en reist zaterdag af naar Alphen a/d Rijn tegen het laag geklasseerde Tempo. In deze klasse zijn er geen makkelijke wedstrijden dus ODO 3 zal wederom een goede pot neer willen/moeten zetten. ODO B1 is ook trotse koploper en speelt een pittige uitwedstrijd tegen Valto. Bij winst wordt een goede stap gezet richting een kampioenschap! ODO C1, zonder puntverlies eveneens de nummer 1 in de poule, speelt thuis de topper tegen naaste concurrent Blauw-Wit (A). De uitwedstrijd werd nipt gewonnen en de C1 gaat het zeker niet cadeau krijgen. Ook hier wordt bij winst een belangrijke stap gezet naar promotie naar de 1e klasse volgend zaalseizoen. ODO C2 – ook koploper, wat een weelde – is ook nog ongeslagen en speelt uit tegen naaste concurrent Twist. Ook hier kan bij winst een goede stap gezet worden richting kampioenschap. ODO E3 tenslotte staat ook bovenaan en speelt zaterdag tegen nr.3 Dunas. Winst hier geeft ook uitzicht op het kampioenschap over een paar weken!

Kortom, heel veel spanning in de competitie voor aardig wat teams, die wat extra aanmoediging goed kunnen gebruiken…..

ODO E3 – Dunas E2 09.30 uur

ODO C1 – Blauw-Wit (A) 15.45 uur

ODO 2 – Erasmus 2 17.00 uur

ODO 1 – Erasmus 1 18.30 uur

Twist C2 – ODO C2 10.00 uur Vlaardingen

Valto B2 – ODO B1 12.10 uur De Lier

Tempo 4 – ODO 3 17.45 uur Alphen a/d Rijn

 

Zie voor het complete programma voor alle teams op de ODO site!

 

Rob van der Hak