Van het bestuur – Sportakkoord en lichtgevende hesjes

Afgelopen vrijdagavond heeft een deel van het bestuur deelgenomen aan een avond van het Sportakkoord. Wat is het Sportakkoord? Via het lokale Sportakkoord spreken partijen uit de sport, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeente lokaal af hoe zij met elkaar de eigen sport- en beweegambities kunnen bereiken. Hiervoor is ook een potje geld beschikbaar. In dit kader hebben besturen elkaar vrijdag ontmoet in de voetbalkantine van VV Schipluiden om met elkaar in gesprek te gaan over verschillende onderwerpen zoals de terugblik op de afgelopen coronaperiode, financiën en vrijwilligersbeleid. Voetbal- handbal, Scouting-, turn-, en tennisverenigingen van Midden-Delfland waren aanwezig. Het was een inspirerende avond waarop we met elkaar ervaringen konden uitwisselen.

We hebben met elkaar afgesproken dat we over een aantal maanden zo’n soort bijeenkomst opnieuw willen organiseren. Dan wordt het thema Vrijwilligersbeleid: hoe verkrijg je nieuwe vrijwilligers en hoe behoudt ze je? Ten slotte drijft een vereniging alleen maar op vrijwilligerswerk.

Nog even een aandachtspunt: het wordt weer vroeger donker ‘s avonds. Wij willen de ouders nog even attenderen op de reflecterende hesjes die wij elk jaar uitdelen aan de kinderen. Mochten jullie deze nog in de kast hebben liggen, geef deze dan mee met de kinderen zodat zij goed zichtbaar zijn in het verkeer. Indien je geen hesje hebt, kan dit gevraagd worden aan de trainer. Mochten er ouders zijn van oudere kinderen die ze niet meer aan doen, dan kunnen ze ook bij de trainer worden ingeleverd.