Van de Technische commissie: hoe gaat het op de velden?

Na 4 officiële wedstrijd zaterdagen, met nog 2-3 wedstrijden voor de boeg is het toch wel leuk om de druktes op de zaterdagen weer te zien, weer of geen weer. Langzamerhand beginnen we weer een beetje te wennen aan korfbal op zaterdag, veel ‘volk’ op de been en gisteren met de officiële opening van de kantine en maaltijden, ondanks het slechte weer ook weer drukte zat!

Qua korfbal stand van zaken een wisselend beeld:

Bij de senioren wisselend succes bij de selectie, met 4 punten uit 4 wedstrijden een middenmoot positie daar waar het spelpeil ook wisselend is. Zeker bij ODO 1 moet er meer in zitten. ODO 3 heeft pas 2 wedstrijden in de benen, door allerlei oorzaken moesten 2 wedstrijden verschoven worden naar een later moment. Niet leuk voor ODO, niet leuk voor tegenstanders, deze wedstrijden worden dan doordeweeks ingehaald. Zeker voor wedstrijdkorfbal niet zoals het zou moeten. Maar soms kan je niet anders. ODO 4 wacht nog op de 1e overwinning en in de poule van het nieuwe , jonge ODO 5 is IJsselvogels duidelijk te sterk voor de anderen.

Bij de junioren herstelt de A1 zich langzaam aan van de 1e misser bij ALO en gaat wedstrijden winnen, zoals we ook verwachten. De A2 herstelde zich gisteren goed van de verloren uitwedstrijd tegen KOAG en draait zo aardig mee in de poule. De A3 kon het ook gisteren niet bolwerken en verloor van OZC A1. Voor de zaal hebben we bij de bond nogmaals benadrukt dat dit team ingedeeld moet worden in een poule dat ‘niet te oud’ is.

Bij de B en C aspiranten staat de B1 netjes gedeeld 1e en in de poule van de B2 is DUNAS veel te sterk voor alle tegenstanders. De B2 sprokkelt wel puntjes bij elkaar! De C1 boekte gisteren een knappe overwinning op koploper ONDO, en het jonge C2 heeft het moeilijk, is nog puntloos.

Bij de D pupillen verloor de D1 gisteren de return tegen ONDO maar draait prima mee in deze Hoofdklasse. De D2 speelde gisteren niet omdat een tegenstander geen team op de been kon brengen. Zij staan wel ongeslagen aan kop. De D3 tenslotte doet het hartstikke leuk en in hun poule is het zeker gelijkwaardig onderling. Zij zijn trotse koploper!

De E pupillen dan: De E1 heeft tot nu toe vooral de meerdere moeten erkennen in Nieuwerkerk. Gisteren wonnen ze met 21-9 van IJsselvogels en stonden ze dan ook ‘aan’. De E2 doet het hartstikke leuk in een ook gelijkwaardige poule De E3 won gisteren weer en draait netjes mee in de poule. Dan onze jongste E teams E4 en E5….Deze spelertjes spelen vanwege Corona bijna allemaal voor het eerst echt korfbal en doen het hartstikke goed! De E4 draait mee in de top van de poule en de E5 heeft 1x gewonnen

Bij de F pupillen zien we vooral dat het allemaal nieuwe spelers zijn, die heel erg moeten wennen aan het spelen van wedstrijden. En we zijn de competitie ingegaan met 3 teams. Met eigenlijk een krappe bezetting per team. Door afmeldingen is die krapte groter geworden en we zijn goed aan het nadenken over de komende zaalcompetitie. We overwegen van 3 naar 2 teams te gaan, en mogelijk na de zaal weer met 3 teams te starten. Meer informatie hier over later!

Met de herfstvakantie in zicht, en daarna de overgang naar de zaal (we verwachten begin november de zaaltrainingen te starten) zijn we druk bezig met het samenstellen van het trainingsschema, meer info hierover volgt z.s.m.!

Rob van der Hak

Voorzitter Tc