Rolf Latuperisa

Vorige week bereikte ons via de sociale media het treurige bericht dat Rolf Latuperisa is overleden. We hebben nog geen direct contact gehad met de nabestaanden, maar willen toch niet langer wachten met dit bericht. Rolf Latuperisa is hoofdtrainer van ODO geweest die in de jaren tachtig (van de vorige eeuw) in twee perioden liefst 7 jaar bij ODO actief was. Ik heb zelf de persoonlijke herinnering aan hem dat mijn eerste jaar in ODO 1 zijn laatste jaar bij ODO was. Maar veel belangrijker was het feit dat aan de hand van Rolf een mooie generatie korfballers bij ODO echt een grote stap voorwaarts en omhoog maakte. In prestatieniveau, in professionalisme, in aantal uren trainingsinzet. Kortom, Rolf was niet zomaar onze hoofdtrainer, hij heeft ODO echt op een hoger niveau gekregen. Een bijzondere persoonlijkheid die naast korfbal ook een zeer prettige vriendelijke en sociale persoon was, die met vele ODO-ers nog lang contact heeft gehouden. Tenslotte was Rolf afkomstig uit de groep van oorsprong Indische mensen die rond PAMS in Den Haag furore in het korfbal maakten en vervolgens uiteen gingen als trainers “all over de place”. Rolf zal zeer gemist worden en we wensen zijn nabestaanden dan ook alle sterkte toe.

Namens het bestuur,

Erik Passchier