ODO E2 – Weidevogels E1

Na twee weken zonder korfbal, staan we vandaag zonder botbreuken of virusverschijnselen aan de start van de laatste reeks wedstrijden in het binnen seizoen.
Juliette afwezig (nee hoor, geen hoestje of iets dergelijks), maar met Minke als vervanger.
Op het programma vandaag, de return tegen de Weidevogels. De uitwedstrijd staat nog in ons geheugen gegrift. Deels door het eigen spel, deels door de arbiter.
Hoe zal de thuiswedstrijd gaan verlopen?
De tactiek voor vandaag, als het kan lange ballen, lukt het niet dan goed rondspelen. Ook altijd vooruit blijven spelen, niet in de richting van de eigen paal.
Coaches klaar, spelers klaar, scheids klaar, verslaggever klaar,….beginnen maar.
Poeh, voor iedereen een zware wedstrijd vandaag. Ook voor de verslaggever. Hoe ga ik deze wedstrijd verslaan?
De eerste tien minuten zaten we nog niet heel lekker in de wedstrijd. De Weidevogels begonnen direct met goed tempo. Veel lange ballen betekent ook voor ons snel schakelen en lopen.
Tijn weet de score te openen. We geven weinig kansen uit handen. Maar toch staat er na de eerste tien minuten 1-1 op het scorebord.
In het vervolg van de wedstrijd weten we niet de regie over het spel te pakken. Het tempo komt er niet in, creëren zelf geen ruimte. Tja, dan wordt het moeilijk.
Van de kansen die we krijgen, meer dan de kansen van de Weidevogels, gaan er helaas niet veel in.
Met dank aan Eva gaan we de rust in met een stand van 2-3.
Rob (wie kent ‘m niet) heeft de eerste helft bekeken en komt het team wat extra tips geven. In de aanval dan goed bewegen om ruimte te creëren. Ben je in de verdediging, zorg dan dat je altijd voor je tegenstander bent.
Met dit in het achterhoofd gaan we de tweede helft van de wedstrijd in.
De spelers, supporters en de verslaggever zijn de weg kwijt. Verdedigend scoren? Mag dat? Het lijkt Bleiswijk wel! Met de gedachte dat de arbiter altijd gelijk heeft, gaat de wedstrijd verder.
Ondanks het goed verdedigend werk, loopt de score voor Bleiswijk op. Jullie laten je hoofd gelukkig niet hangen en blijven er voor gaan.
Dat zien we terug in het laatste kwart. Met wat meer pit gaat het tempo omhoog en dat betaald zich terug. We weten naast de Weidevogels te komen.
De laatste minuut gaat in. Weten we de bal nog in het bezit te krijgen? Eén uitbraak kan genoeg zijn. Kom op!!
Yes, balbezit. Snelle uitbraak. Lange bal. Nog 15 seconden, veter los. Spelhervatting. Eindsignaal.
Helaas, geen kans meer. Met 7-7 en een dubbel gevoel is deze wedstrijd ten einde.
Alleen Benjamin lukt het vandaag niet om de bal door de korf te krijgen.
Minke bedankt voor jouw bijdrage!
De volgende wedstrijden moeten jullie zorgen voor een hoger tempo en betere verdediging. Op eigen kracht moeten jullie het spel kunnen maken.