ODO 2 – Korbis 2 (16-22)

Beste lezer,

Afgelopen zaterdag weer de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Na 3 weken rust mochten we zaterdag eindelijk weer. De tegenstander voor vandaag was Korbis, een ploeg die we goed kennen van vorig jaar. Toen hebben we de uitwedstrijd verloren, maar thuis gewonnen. Dit gaf dus vertrouwen. Ook na de laatste wedstrijd voor de kerst tegen Reeuwijk, die werd gewonnen met 16-23 hadden we een goed gevoel voor vandaag!

We begonnen goed en kwamen al snel 1-0 voor door een doelpunt van Moerman. Helaas volgde de 1-1 van Korbis vlak daarna. Maar Tinus maakte meteen weer de 2-1 en na nog 3 doelpunten stond het na 5 minuten alweer 3-3. Toen kregen wij wat meer moeite met scoren, en wist Korbis de korf juist goed te vinden. Ook gingen wij in die periode steeds meer fouten maken. Dit leidde tot een achterstand van 6-12. Dit gat hebben we voor rust nog iets weten te verkleinen (onder andere door een doelpunt van Noor, die zaterdag weer voor het eerst speelde, na bijna een jaar geblesseerd te zijn!) en zo gingen we de rust in met 11-15.

De 2e helft begonnen we weer vol goede moed, want er was nog niks verloren en er zaten ook een hoop goede momenten tussen de eerste helft. Het begin van de 2e helft ging dan ook een stuk beter dan het einde van de eerste helft. We hadden veel goede en ook vooral lange aanvallen, met dus ook een hoop kansen. We wisten hiermee het verschil weer terug te brengen naar 3 doelpunten (13-16). Helaas lukte het ons daarna, ondanks de goede aanvallen niet echt meer om te scoren. Korbis daarentegen wel en zij wisten hun voorsprong te vergroten naar 22-14. Terwijl het spel beter werd in de 2e helft maakten we teveel onnodige fouten en waren we niet scherp genoeg in de afronding, waardoor we het gat niet meer wisten te dichten. De uitslag was uiteindelijk 16-22.

Volgende week hebben we weer bijna een thuiswedstrijd, we spelen dan namelijk tegen Maassluis! Hopelijk kunnen we de goede momenten van deze wedstrijd dan meenemen en de slechte vooral achterlaten.
Bedankt voor de support en hopelijk weer tot volgende week in Maassluis!