ODO 1 – Korbis 1 (17-17)

Beste lezers,

De eerste wedstrijd in 2020. Eigenlijk staat na zo’n lange vakantie alles weer op nul. Een goede start is essentieel om weer in ‘the flow’ te komen. Voor de wedstrijd merk je het aan veel spelers en aan de technische staf: We hebben er weer zin in. Korbis leek op papier een relatief mindere tegenstander, maar van vorig jaar wisten we nog dat het een fysieke ploeg was en dat we weer, net zoals alle andere wedstrijden, alles op alles moesten zetten om de punten in Maasland te houden. Helaas kon Joyce nog niet meedoen wegens haar opgelopen blessure in de laatste wedstrijd voor de Kerstvakantie. Gelukkig kon Kim voor haar in de basis beginnen.

Na een hoop heerlijke beats van DJ Neils konden we de wedstrijd beginnen. Een hoop druk geven op de schutters zorgde ervoor dat het vak van RIck, Jesse, Cynthia en Diana goed de ballen konden onderscheppen. Het werd goed dicht gehouden, waardoor we langere tijd konden aanvallen. Soms werd er in de aanval nog op de onjuiste momenten geschoten, waar we eigenlijk minder uit onze aanval haalden. We wisten wel een mooi gat te maken van 4 goals voor de rust :12-8. Wat opviel is dat Korbis erg geforceerd aan het rennen was i.p.v. het creëren van de juiste kansen.

In de tweede helft merkte je dat de aandacht verslapte. Vrijwel meteen wist Korbis het gat te dichten door aan te sluiten met drie goals. Omdat we niet mee konden scoren, werd het ook makkelijker gemaakt voor de tegenstander om in te lopen. Op het laatst bleek het nog erg spannend te worden, maar gelukkig konden we door Willem met zijn laatste schot nog een punt hier houden in Maasland.

Terecht gelijkspel? Naar mijn idee niet helemaal. We lijken in de tweede helft vaker een moment te vinden waarin we inkakken en dat moet er uit, zeker als je wilt winnen van een tegenstander van dit niveau. Het presteren onder druk en vermoeidheid speelt hier een rol in. Ook kunnen we het in de slotperiode iets handiger uitspelen, maar het grootste punt blijft: We moeten gewoon die bal erin gooien. Zo makkelijk is het. Komende zaterdag staat er een grote derby voor ons klaar. Een taak voor ons om de winstreeks van Maassluis onderuit te halen. Een goede tactiek en 8 spelers die vuur kunnen laten zien op het veld hebben we nodig, maar daar heb ik alle vertrouwen in dat we dat neer kunnen zetten. Ik hoop zoveel mogelijk publiek van ODO op de banken te zien, want samen kunnen we die strijd aan. Iedereen bedankt die bij de wedstrijd zijn bijdrage heeft geleverd.

Groet, Lennart