ODO F3 – Dijkvogels F2 (11-4)

Hallo allemaal!

Vandaag hadden we de allereerste competitiewedstrijd tegen Dijkvogels F2. Voor Lize was het haar allereerste wedstrijd ooit en voor Benthe haar tweede, maar ondanks dat hebben ze allebei goed gespeeld. Ook stonden Frederique en Iris reserve vandaag. Omdat we nog niet tegen Dijkvogels gespeeld hadden, wisten we niet wat we konden verwachten. Ik vertelde voorafgaand aan de wedstrijd dat we in de verdediging onze tegenstander moesten volgen en als dat goed ging, dan pas de bal in de gaten houden. En in de aanval moesten we goed in de handen gooien en dicht bij de korf uit komen zodat we beter konden scoren.

Dat gezegd te hebben begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen al snel met een 1-0 voorsprong, gevolgd door de 2-0 en 3-0! Dijkvogels kreeg de bal weer in handen en wist ook een doelpunt te maken, 3-1. Maar wij laten ons niet kennen en scoren ook een doelpunt 4-1. Ondanks dat we goed verdedigden en we het Dijkvogels moeilijk maakten scoorden zij weer een doelpunt, 4-2. Wij kregen de bal weer in handen en we maakten al snel nog 3 doelpunten, 7-2.

In de rust vertelde ik dat ik het hartstikke goed vond gaan en dat we lekker zo door moesten gaan. Iris wilde heel graag dat we 10 doelpunten zouden maken, dus dat gaan we dan maar ook proberen.

We maakten na de rust dan ook snel al weer een doelpunt, 8-2. Jammer genoeg konden we de tegen doelpunten niet op 2 houden, want Dijkvogels scoorden ook een doelpunt 8-3. Later volgden nog de 9-3 en de 9-4. Hebben we nog genoeg tijd om de 10 te halen? Jazeker! Met een mooi schot haalden we de 10! En later zelfs ook nog de 11! Zo kwamen we uit op de eindstand van 11-4. Wat was het een leuke wedstrijd, goed gespeeld meiden! En Frederique en Iris, bedankt voor het invallen!