Valto F4 – ODO F3 (3-6)

Vandaag hadden we de eerste wedstrijd in de zaal, we moesten tegen Valto.

Voor Ella en Benthe was het echt hun eerste wedstrijd, dat is natuurlijk best spannend. Maar wat ging het goed.

Aan het begin van de wedstrijd heb ik uitgelegd wat we moesten doen en waar we op moesten letten. Zo moesten we in de verdediging letten op onze tegenstander, zodat we het hun moeilijk konden maken met overgooien en schieten. Ook wilde ik dat jullie gingen letten op uitstappen, zodat we goed konden overgooien. En we moesten ervoor zorgen dat we dicht bij de korf uit konden komen, zodat we beter konden schieten.

Doordat we goed op onze tegenstanders letten hadden we al snel de bal onderschept. We zorgden ervoor dat de bal goed in de handen aankwam, waardoor we al snel een kans hadden om te scoren. Na een aantal keer schieten ging er eentje in! 0-1 voor ons. Maar Valto deed ook goed hun best en maakten ook een doelpunt 1-1. We mochten in het midden van het veld weer beginnen, dus konden we weer proberen te scoren. Dat duurde even, maar uiteindelijk weer een mooi doelpunt, 1-2. Ondanks dat we goed ons best deden met verdedigen scoorden Valto ook weer een doelpunt, 2-2.

In de rust heb ik verteld dat ik het al heel goed vond gaan, maar dat we nog beter moesten gaan verdedigen dan dat we al deden. En dat we nog beter moesten letten op goede kansen bij de korf.

Dit lukte al snel. We maakten namelijk heel snel een volgend doelpunt, 2-3. En snel volgde ook de 2-4 en de 2-5. Helaas lieten we er nog eentje door, 3-5. Maar we herpakten ons weer en maakten snel weer de 3-6

Wat hebben we een goede eerste wedstrijd gespeeld meiden! En Iris, bedankt voor het invallen!

Tot dinsdag!

Laura