Trainingsschema Zaal 2019/2020

Beste ODO’ers,

Start zaalseizoen
Dinsdag 29 oktober 2019 start het nieuwe zaalseizoen. Met de regen, wind en donkere dagen wel weer zo fijn. In dit bericht vinden jullie het trainingsschema dit zaalseizoen 2019/2020. Een grotere uitdaging dan de afgelopen seizoenen.

Toekomstmuziek
In dit stuk wil ik toch een klein voorschot nemen op de toekomst. In de categorie A tot en met D kende ODO acht jeugdteams de afgelopen seizoenen. Dit seizoen kennen deze leeftijdscategorieën negen teams. Een positieve ontwikkeling dat er een jeugdteam meer is, maar dit veroorzaakt wel een ”zaalhuurprobleem”. Een probleem waar ODO zich nog zeer gelukkig mag prijzen met twee zalen in het dorp en goed contact met beide verhuurders. Bij omliggende verenigingen in het Westland zijn deze problemen aanzienlijk groter. Vier trainingsavonden, reizen naar omliggende dorpen voor een zaal of ‘s middags half vier beginnen met trainingen, zijn daar de regel in plaats van de uitzondering. Met dank alle trainers, maar in het bijzonder de C-categorie, kunnen alle ODO-teams trainen op ‘slechts’ twee trainingsavonden en op (zeer) schappelijke tijden. Er is echter wel een ‘maar’ in dit verhaal. De cultuur bij ODO van ”twee avonden kwijt aan ODO” en ”niet voor 18:45 uur starten en uiterlijk stoppen om 22:00 uur” lijkt – zo niet, is – het laatste seizoen in te zijn gegaan. Simpelweg omdat de groei van meer teams een tekort aan ruimte creëert. ‘Vroeger’ trainden ‘men’ gewoon tot 23:30 uur door of ‘men’ trainden in De Veiling. De vraag is of dat anno 2019/2020/2021 wederom de oplossing is. Wel is het een feit dat de ingebakken cultuur bij ODO onhoudbaar is in de toekomst.

Opletten!
De zaalperiode betekent ook dat we als ODO weer te gast zijn. De contacten met de verhuurders zijn goed en we ervaren De Hofstede en Lentiz als thuis. Toch zijn en blijven we ‘gast’. Daarom vragen we één ander graag jullie aandacht te vragen voor de volgende punten:
– Ruim de kleedkamer en opbergruimte netjes op! Neem je eigen spullen mee, gooi rotzooi in de vuilnisbak en spreek elkaar daar ook op aan.
– Neem je persoonlijke spullen mee de zaal in! Kleedkamers zijn vaak onbemand en diefstal kan op de loer liggen, ook in Maasland. Laat niet noodzakelijke en dure spullen thuis, zoals telefoons, pinpas/geld of sieraden.
– Schroom niet om je trainer, Bestuur/TC of zaalverhuurder aan te spreken bij eventuele verdachte situaties.

Dinsdagavond Zaal 2019/2020

Donderdagavond Zaal 2019/2020

* Roulatieschema A1, A2, A3 en B1 Dinsdagavond

Vragen? Opmerkingen?
Bij vragen en/of opmerkingen neem dan contact op met Bart de Vos van de Technische Commissie. Uiteraard wens ik iedereen een sportief, leuk en mooi zaalseizoen toe.

 

Met vriendelijke groet,
Namens de Technische Commissie,

Bart de Vos
TC – ‘Trainingen’
E: tc