Van het bestuur: Herfstig

De zomer was lang en warm, maar het lijkt er nu op dat de herfst toch nog bestaat. Gisteren was een regenachtige dag, al was het zeker niet koud en door het ontbreken van wind was het eigenlijk een prima korfbaldag. Zelf was ik slechts getuige van een paar wedstrijden. Via razende reporters, KNKV app, twitter en Antilopen site was het eenvoudig om op de hoogte te blijven van de sportieve resultaten.

De teams die in een poule van 4 spelen (en dat zijn vrijwel alle jeugdteams van F tot B) speelden gisteren alweer de laatste wedstrijd voor de zaalcompetitie. Deze zaalcompetitie begint op 23 november en de 2 weken ervoor spelen we veel oefenwedstrijden. Dat betekent dat de komende 3 weekenden het relatief rustig is voor de jeugd, niet toevallig tijdens de herfstvakantie. De senioren en de A-tjes spelen nog wel, dus kom ze aanmoedigen. Er is nog zat steun nodig!

Door het afronden van de competitie was het ook tijd voor kampioenschappen. Het is altijd heel erg leuk om kampioen te worden, maar het is natuurlijk ook helemaal geen ramp om geen kampioen te worden. Het gaat uiteindelijk om lekker iedere week met een leuk team aan het sporten te zijn, en het is prettig als het steeds een beetje beter gaat en er potjes gewonnen worden, maar in een poule van 4 kan er maar 1 kampioen worden, de andere ploegen tellen niet minder. Dat gezegd hebbende zijn we natuurlijk wel trots op de kampioenen: F2, F1, E4, E1 en B1. Elders in dit clubblad zijn er vast ronkende verslagen van de kampioenen en de andere teams te lezen. Ik zag Facebook ook al losgaan gisteren. Mooi.

Bij de senioren staan de ODO teams zeker niet bovenaan. De meeste aandacht gaat dan altijd logischerwijs naar ODO 1. Ons vlaggenschip heeft het lastig punten te halen en staat na 6 wedstrijden samen met IJsselvogels onderaan met 2 puntjes. De wedstrijd van komende zaterdag tegen de ploeg uit Moordrecht is dan ook cruciaal dus komt dat zien en moedig ODO 1 aan. Het eerste speelt leuk korfbal, al begreep ik van een van de oude mannen van ODO 1 dat gisteren de eerste helft wel ondermaats was in de burenruzie tegen Twist uit Vlaardingen. Maar nogmaals leuk korfbal en de resultaten gaan zeker komen, en dat kunnen we versnellen door ze naar de overwinningen te schreeuwen. Veel wedstrijden gingen nipt verloren, dus een klein extra zetje zal voldoende zijn. De E-tjes zijn trouwens team van de week en zoals hierboven te lezen weten die wat winnen is.

Op maandag 28 oktober is de jaarlijkse ledenvergadering van ODO. Jaap vertelde hier al spannende dingen over vorige week, zoals zijn aangekondigde afscheid als voorzitter. Met de nadruk op “als voorzitter” want Jaap kunnen en willen we natuurlijk niet missen bij ODO. Dit stukje is niet een vooruitgeschoven bedank-speech, maar ik wil mijn airtime wel gebruiken om namens ik denk de hele vereniging Jaap alvast te bedanken om de vereniging in niet altijd makkelijke jaren te leiden. Als zijn voorganger heb ik denk ik recht van spreken, voorzitter is niet alleen heel erg leuk werk, het kan zo nu en dan ook belastend zijn. Soms gebeuren er dingen die niet te voorspellen zijn en dan moet je er staan. En Jaap stond er elke keer.

Op 23 november begint de zaalcompetitie. De voorbereidingen zijn in volle gang. Bij de jeugd zullen we met 2 extra teams gaan starten.  Dat is natuurlijk een prachtige ontwikkeling, we staan er als ODO bij de jeugd in Maasland op het moment heel goed op. Aandacht zullen we ook hebben voor zaalwacht, dat gaan we ook dit jaar proberen in te vullen door voor een deel van de zaterdagen een beroep op ouders van de teams te doen die op dat moment spelen. Zaalwacht is niet alleen een verplichting het is ook belangrijk dat we als gastheer zorgen dat het in de sporthal de Hofstede veilig, soepel en prettig loopt.

Tenslotte, zeg maar last but not least. Op 26 oktober speelt ODO 1 tegen Tilburg op ons eigen complex. Na de wedstrijd zal er een heerlijke maaltijd georganiseerd worden. Dus na mijn oproep hierboven is iedereen sowieso al bij de wedstrijd, dus wat is er dan makkelijker om met je broertjes, zusjes, vaders, moeders, kinderen, opa’s en oma’s ook lekker bij ODO te blijven eten. Er viel gisteren en vandaag zoveel regen dat het op 26 oktober vrijwel zeker zonnig en minimaal 15 graden is. En zoniet dan kruipen we als vereniging maar wat dichter bij elkaar. Een goede week gewenst.

Erik Passchier.