ODO 1 – Tjoba 1 (15-22)

Beste lezers,

Vandaag mochten we de tweede strijd van het seizoen leveren tegen het Zeelandse Tjoba. De vorige wedstrijd in Tilburg helaas de eerste punten weg moeten geven, maar het spel dat we speelden moesten we juist wel meenemen naar vandaag. De inzet in ons team is veelbelovend en daarvoor moesten we onszelf gaan belonen. Prachtig korfbalweer hadden we sowieso al, dus dat zat al mee.
Na een oppeppend praatje van Leon, waarbij de nadruk werd gelegd op het winnen van duels en hetzelfde doorzettingsvermogen laten zien als vorige week, konden we aan de slag met de voorbereidingen. Iedereen zat klaar, beginnen maar!

We schoten uit de startblokken door slim spel en door het winnen van veel duels, waardoor we op een mooie voorsprong van 6-2 kwamen. Tjoba wist in de periode meer constant te scoren en pakte vervolgens de voorsprong van ons af. De rebound was een puntje waarin we tekort schoten bij deze tegenstander. Ze hadden veel lengte, waardoor zij veel konden herhalen. In onze aanvallen werd er op een gegeven moment te slordig gespeeld, waardoor we meerdere passes weggaven of vooral 1schotsaanvallen creëerden. In de tweede helft moesten we iets secuurder te werk gaan en meer overtuiging in onze schoten hebben.

Helaas hebben we het in de tweede helft niet meer weten om te draaien. De eindstand werd 15-22. Belangrijk is dat we hier niet te lang stil bij blijven staan. De komende wedstrijd wordt vooral belangrijk tegen Weidevogels uit Bleiswijk, een tegenstander die we vorig jaar ook veel tegen gekomen zijn. Het is goed om tijdens de training weer de koppen bij elkaar te steken en er nog sterker uit te komen als tegen de vorige tegenstanders. Het vertrouwen moet er blijven, want het spel wat we laten zien is niet het spel van een verliezer. Ik wil de supporters, de staf en natuurlijk de lezers van dit verslag bedanken voor de steun. Hopelijk tot volgende week! Groet, Lennart.