WION 1 – ODO 1 (18-23), verslag door cameraman Ivo

Afgelopen zaterdag stond WION (uit) op het programma. We wisten dat dit voor de selectie lastige uitwedstrijden gingen worden. Maar we wisten ook dat het een kans was voor het tweede om weer belangrijke punten te halen voor lijfbehoud in de tweede klasse, voor het eerste was het taak om afstand te doen van de onderste plekken. Bij winst kon het eerste over WION heen.

We reden rond kwart over 3 richting Rotterdam om op tijd te zijn om het tweede aan te moedigen. Lang kon het tweede scorend mee doen in de wedstrijd alleen verdedigend liet ODO 2 te veel steken vallen waardoor WION terecht heeft gewonnen.

Taak voor ODO1 om wel scherp te zijn verdedigend en aanvallend, daar werd naar geluisterd. ODO 1 kwam al snel 0-4 voor en WION kon thuis voor eigen publiek (zeker wel 3 mensen) aan de bak! Verdedigend had ODO het de gehele eerste helft op orde, zo gingen we met 8-13 rusten.

In de rust werd nog maar eens duidelijk gemaakt dat we WION op afstand moesten houden. “Laat ze nu niet weer terug in de wedstrijd komen, dan ga je nog een lastige middag te gemoed” aldus Rob Berreboom.
WION was waarschijnlijk ook duidelijk gemaakt dat de goals snel na rust een hun kant moest vallen, en dat gebeurde ook. Met een wijziging in de ploeg bij WION kwamen ze met meteen twee goals na rust goed uit de kleedkamer. Zaak voor ODO om rustig te blijven en het gat van 3 goals te behouden en langzaam weer uitbreiden naar 5 of eventueel meer. We bleven mee scoren op de juiste momenten.

Bij 16-17 dacht WION misschien toch nog punten te pakken tegen ODO1 maar gelukkig hadden wij Jannes van de Vaart in de basis staan vandaag die opstond met zijn ervaring en er meteen 16-18 van maakte. Naast Jannes stond ook Marije van Dijk in basis, die het zeer verdienstelijk deed.
Met nieuwe energie van Twan van de Meijs en Rick Vermeer konden we de wedstrijd geheel naar ons toe trekken. Uiteindelijk werd het in de sfeerloze Wionhal in Rotterdam 18-23 in het voordeel van ODO.

Een echte teamprestatie, iedereen heeft voor elkaar gewerkt en zijn taken goed uitgevoerd! We waren erg blij met de vele meegereisde ODO supporters in Rotterdam, daarvoor Dank!

Aanstaande zaterdag komt Weidevogels op bezoek in de Hofstede. Dat gaat ook een lastige pot worden. We hopen weer op een publiek!

Ivo van Velzen