Valto E1 – ODO E1 (10-12)

Helden en Heldinnen van de E1,

Eindelijk was het dan zover: de tweede wedstrijd van ODO E1 tegen Valto E(D)1. De eerste wedstrijd merkte je de laatste 10 minuten dat we nog een beetje onder de indruk waren van het team uit De Lier, waardoor we helaas niet wonnen. Dat zou deze keer uiteindelijk wel anders zijn. Stiekem waren we allemaal wel een beetje zenuwachtig en dat is ook helemaal niet gek. Als we maar ons eigen spel zouden blijven spelen, want we weten wat we kunnen en hoe goed we kunnen zijn. In het praatje voor de wedstrijd benoemden we onze kwaliteiten, dus de dingen waar we goed in zijn. Onderscheppen, scoren, dichtop verdedigen, alle vijf waren we in iets goed. Dat vinden wij ook het mooie van de E1; de spelers vullen elkaar perfect aan. Er staat echt een team. Dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd.

We wisten dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden, dus we moesten wel keihard werken als we wilden winnen. We zagen ook dat er een jongen van de D1 bij Valto mee zou doen, maar daar hadden we weinig problemen mee. Heel de wedstrijd hebben we niet achter gestaan, maar het bleef wel spannend. Doordat wij ons eigen spel speelden en rustig bleven (niet gehaast!) hebben we het heel goed uitgespeeld en konden we de punten mee terug naar Maasland nemen! Wij (de coaches) zijn erg trots op jullie, we hopen dat jullie dat ook op jezelf zijn!

Nu hebben we over een maand pas weer een wedstrijd, maar wel weer een hele belangrijke tegen Phoenix. Als we net zo hard knokken als tegen Valto weten we zeker dat het goed komt! Bo, bedankt voor het reservezitten! Publiek bedankt voor de support, ook dankzij jullie hebben we gewonnen!

Diana en Martijn