Excelsior (D) D2 – ODO D2 (10-2)

ODO D2 – Vitesse en Excelsior 12-12 (10-2 + 2-10)

Een eerste wedstrijdverslag over de D2 van dit seizoen is een goed begin. Dit team met inmiddels 12 enthousiaste, fanatiek en gezellige meiden, onder leiding van 2 enthousiaste dames is het natuurlijk meer dan waard om wekelijks een leuk verslagje over te lezen!

De afgelopen 2 wedstrijden heb ik wat mee mogen helpen coachen, nu Noor even verhinderd is door allerlei druktes. In die 2 wedstrijden werd 2x 10-2 gespeeld, een keer gewonnen en een keer verloren, maar totaal 12-12, dus een mooi gelijkspel…. Beetje raar gerekend, maar er zijn 2 goede wedstrijden gespeeld. En dus lijkt het me leuk om een verslagje te schrijven én ook een begin te maken voor een wekelijks verslagje!

Het is natuurlijk wat als je van E wedstrijden met 4-tallen in een mono veld opeens naar 8-tallen gaat met 2 grote vakken. Dat is wel even wat anders en kost dus best even wat tijd om te wennen. Dat zag je in de veldcompetitie wel gebeuren, maar is dus ook niet zo vreemd. Jullie wilden heel graag, maar het kwam er nog niet echt uit. Vooral het maken van doelpunten is nog best lastig. Als je zelf niet zoveel scoort, is ieder tegendoelpunt er één teveel. En voor een doelpunt maken, is meer nodig dan alleen maar netjes raak schieten. Je moet goed samenspelen, goed vrijkomen op een afstand dat je kunt schieten, de bal goed gegooid krijgen door je medespeler, zelf de bal goed vangen én dan ook nog even die bal door de mand schieten. Best wel complex dus, dat korfballen.

Laten dus maar gewoon bij het begin beginnen! Verdedigend zorgen dat we ons goed opstellen, zo min mogelijk ballen doorlaten en zoveel mogelijk ballen onderscheppen. Bij het korfballen met 8-tallen zoals jullie nu doen, is het belangrijk om te leren in ‘de driehoek’ te verdedigen. Zorgen dat je goed tussen paal en tegenstander staat, waarbij je zo ingedraaid staat zodat je én je tegenstander én de paal én de bal kunt zien. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar vooral tegen Vitesse kwam dit al goed uit te verf. Vitesse wist hier niet zo goed mee om te gaan. Doordat jullie goed naar de bal keken én ook echt durfde te verdedigen, werden er steeds meer ballen onderschept. Echt knap en het bewijs dat jullie steeds beter worden. Tegen Excelsior speelde we duidelijk een lastigere wedstrijd, want zij spelen namelijk al goed diepteballen. Dat maakte het een stuk moeilijker als tegen Vitesse, maar is nog meer reden om goed in de driehoek te verdedigen. Aan welke kant moet je dan gaan lopen? Deze wedstrijd konden we dat nu dus wel goed oefenen!

Aanvallend is het de kunst om zo goed en slim mogelijk vrij te lopen en elkaar de goede ballen te gooien. Tegen Vitesse lukte dat goed en konden jullie zelfs al een paar trucballetjes doen die ook nog lukte! 10 doelpunten maken was nog niet eerder gelukt. Heel gaaf meiden. Ook heel bijzonder dat Diana in haar eerste wedstrijd ook meteen een doelpunt maakte! Leuk en goed dat jullie samen Diana zo goed opvangen in jullie team. Hou dit vol, zodat zij zich snel op haar plekje voelt! Tegen Excelsior was het vrijlopen een stukje moeilijker. Alleen vrijlopen naar de bal toe is dan niet genoeg. We zullen moeten gaan leren om juist ook weg te lopen van aangever en dan de bal er overheen durven gooien. Diepteballen dus! Als jullie dat ook kunnen, kan je altijd kiezen uit 2 opties en dat is lastig verdedigen voor onze tegenstanders! Die diepteballen begint allereerst met goed gooien, dus niet meer kogelstoten 😉

Meiden, ik vind het nu al superleuk om van dichtbij te zien hoe lekker fanatiek én gezellig het in jullie team is! Jullie zijn inmiddels ook oud en creatief genoeg om van iedere wedstrijd zelf een verslagje te schrijven. Als er iedere wedstrijd iemand anders aan de beurt is, ben je tot einde van het seizoen maar 1 of 2x aan de beurt. Voor de volgende wedstrijd die pas 5 januari is, geef ik de pen (of het toetsenbord) door aan Nienke. Nienke, jij mag dan op je eigen manier een leuk verslagje te schrijven en dan ook de pen weer door te geven aan de volgende teamgenoot. Je mag het uiteraard ook best met z’n 2’en schrijven, als je wilt. Kijk maar.

groetjes, Simon