RWA F1 – ODO F1 (6-13)

De eerste zaalcompetitie was zaterdag tegen RWA F1 uit Rhoon. Om 9:00 al spelen, dus vroeg op. Maar gelukkig is Rhoon dichtbij (als wist niet iedereen dat!). Op papier verwachtten we een lastige tegenstander. RWA had alles gewonnen op het veld en veel gescoord. Dus de spelers werden gewaarschuwd om vooral goed te verdedigen en natuurlijk weinig fouten te maken met gooien en vangen, zodat we zelf ook scoringskansen zouden krijgen. Tot zover de scorebord journalistiek, want het blijkt maar weer dat de poules niet met elkaar te vergelijken zijn. Het is dat ODO zoveel mogelijk op het randje van de korf aan het mikken was, anders was het al zeker 6-0 (en dat is nog weinig) na 10 minuten geweest. Nu was het maar 2-0. Misschien kwam dat door de coach, die te veel gehamerd had op goed verdedigen (dat werd dan ook wel goed gedaan). De 10 seconden bal in handen houden werden meerdere keren gehaald door de tegenstander omdat ODO het helemaal vast zetten! Maar de scheids vond dat geen belangrijke regel (of kende de regel niet) en deed daar dan niet zoveel mee. Natuurlijk niet echt een probleem, maar het haalt zo de snelheid uit de wedstrijd. Verder een prima scheids, die graag uitlegde waarvoor werd gefloten. Gelukkig lukte het eindelijk om nog een aantal doelpunten te maken, ook tegen 5 spelers in het veld.
Van de week weer letter trainen en volgende week weer knallen!
groetjes Jakomijn