Viking 1 – ODO 1 (16-15)

Voorbereiding zaalseizoen ODO 1, part 1

Je vraagt je af, voorbereiding zaalseizoen part 1, hoe dat zo? De veldperiode is inmiddels al weer twee weken achter de rug. Kwa weer hoefden we over de veldperiode niet te klagen. Veel goede zaterdagen met bij vlagen heel goed korfbal. Nog even terugkijkend kunnen we zeggen dat we een aantal wedstrijden met heel goed spel hebben kunnen winnen, maar dat we ook (tegen ploegen onder ons) heel matig hebben gespeeld en helaas ook de punten verspeelden. Gelukkig wonnen we de laatste wedstrijd met goed spel tegen koploper KIOS, waardoor we met opgeheven hoofd de veld competitie afsloten.
In de zaal mochten we direct weer aan de bak. Startend met de Haagse Korfbal dagen. Hier hebben we direct een vol programma met op donderdag 1-11 de eerste wedstrijd in onze eigen hal tegen Dubbel zes. Een stroeve start van de wedstrijd, waarin dubbel zes goed kon bij blijven. Maar hoe langer de wedstrijd duurde hoe meer ODO in de wedstrijd kwam en de korf goed wist te vinden. Dit resulteerde uiteindelijk in een einduitslag van 24-9. De zaterdag er op mochten wij direct onze krachten meten tegen DES uit delft. Uiteraard een bekende tegenstander waarvan we wisten dat ze heel opportunistisch zouden spelen, met veel druk (en chaos) naar de korf toe en spelend op de wegtrekbal. Deze wedstrijd werd gespeeld in het zalencomplex in het Zuiderpark. Wat voorspeld werd over het spel van DES gebeurde en we wisten ons hier goed tegen te wapenen. ODO had wat moeite om mee te scoren met DES de eerste minuten, waardoor een gaatje wist te slaan. Dit gat wisten we helaas niet meer te dichten, maar bleven wel mee scoren. Eindstand 17-15. Laatste wedstrijd in dit toernooi speelden we tegen Reflex, ook weer een pittige tegenstander die heel dynamisch korfbal speelt. Hier konden we ons helaas niet aan meten en verloren helaas vrij dik met 21-11. Na de drie wedstrijden in de HC-cup volgde afgelopen zaterdag de oefenwedstrijd tegen Viking uit (bijna) West-Duitsland. De paspoorten waren mee en na een strenge controle bij Utrecht-oost mochten we Wijk bij Duurstede in. Over de wedstrijd kan helaas niet te veel geschreven worden. Maar ik denk dat we te veel: verkeerde keuzes maakten, vrijheid gaven aan onze tegenstander, bezig waren met eigen kansen. En ik denk dat we te weinig: samen zochten naar de juiste kansen, als een hecht team acteerden, baltempo en afwisseling in looplijnen hadden.

Conclusie van Voorbereiding zaal, part 1: We kunnen goed korfballen, en halen dus soms een 9 voor ons spel. Anderzijds zakken we soms weg tot een 4. We hebben nog Voorbereiding, part 2 om hier aan te werken. Volgende week zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen ALO, in onze hofstede om 19.30 en de week erop mogen we voor het echie tegen ONDO! Hopelijk weer tot zaterdag!

Mark