Verslag van het RTC U13 toernooi door Iris

Hallo allemaal,

Ik speel sinds januari bij RTC West (Den Haag), we zijn met 8 jongens en 8 meisjes. Er zijn 16 rtc’s voor korfbal in Nederland. In mei hebben we een toernooi in Nijverdal gehad waar alle rtc’s tegen elkaar speelden, we zijn toen 8e geworden.

Donderdag 25 oktober had ik weer een toernooi, maar nu  in Capelle a/d IJssel. We moesten daar om 09:00 omgekleed klaar staan. Dus de wekker ging lekker vroeg voor in de vakantie; 07:15. Om 08:00 gingen we van huis weg. Er waren 2 toernooien tegelijk omdat het niet voor 1 dag in 1 zaal past. Wij moesten in dit toernooi 5 wedstrijden spelen. Alle spelers van RTC West zouden sowieso 2 wedstrijden had de trainer gezegd. De laatste wedstrijd zou gekeken worden naar hoe we ons gedroegen in het veld en hoe we als voor het team gingen tijdens het spel.  Ik speelde de 1e 4e en 5e wedstrijd. Helaas hadden we de 1e wedstrijd verloren met 4-7. We gingen de kleedkamer in en de trainer zei dat het niet slecht ging maar dat er verbeterpunten waren. We moesten in de verdediging meer voor verdedigen en in de aanval alleen de goede kansen pakken. Met die tips gingen we de 2e wedstrijd in en dat was gelukt, we hadden gewonnen met 9-3. De 3e wedstrijd zouden we het moeilijk hebben, want die tegenstanders waren heel erg lang en ons team is best wel klein. Dus we zouden goed moeten uitstappen en weer de goede kansen pakken. Het was helaas niet helemaal gelukt en hadden verloren met 4-10. Na de 3e wedstrijd zei de trainer in de kleedkamer dat we de 4e wedstrijd echt moesten winnen. Dus hij zei dat de mensen die hij eigenlijk in wedstrijd 5 zou plaatsen in wedstrijd 4 wilde inzetten. Ik zat daarbij. We hadden goed voor verdedigd en de goede kansen gepakt en de schoten gingen er ook in. We hadden gewonnen met 6-3. De 5e wedstrijd maakte het niet meer zoveel uit of we die gingen winnen of verliezen we zouden sowieso 3e worden. Maar iedereen wou de wedstrijd wel graag winnen. Dus we gingen er wel met zijn allen voor en het pakte goed uit want ook die wedstrijd hebben we weer gewonnen met 7-0.

We zijn 3e geworden en als je 1e, 2e of 3e zou worden dan ga je door naar de winnaars challenge in December. Wij zitten daar dus bij met ons team. Ik vind het heel leuk om bij RTC te spelen, ik heb een super leuke dag gehad en ben trots op onze prestatie.

Groetjes Iris van der Poel.

RTC U13 tijdens het toernooi in Nijverdal