Weidevogels 1 – ODO 1

Deze zaterdag stond Weidevogels op de planning. Tot nu toe was het in de middenmoot van de poule van ODO 1 vrij spannend: KIOS ongeslagen bovenaan en Paal Centraal zonder punten onderaan. Ertussen werd er door iedereen verloren en gewonnen van elkaar: 2 ploegen op 7 punten (ODO), 2 op 6, en 2 op 5 (Weidevogels). Het was vandaag dus uiterst belangrijk om te winnen, zodat we naar boven konden gaan kijken en een gat konden slaan met onderin.
Met een nog wat zure smaak van het gelijkspel van vorige werk begonnen we extreem scherp aan de wedstrijd. Na 15 minuten stond het 2-9 voor ODO. Er werd goed samengespeeld en de goede kansen werden gepakt. Weidevogels was een beetje overdonderd. Helaas zakte we hierna weer in, er werd te weinig bewogen en geschoten op de verkeerde momenten. Aan ons de taak om het spel weer op te pakken en door te gaan met het spel waarmee we begonnen waren. Uiteindelijk behielden we in de eerst helft een gat van 4 doelpunten: RUST 9-13.

Rob zei dat het van belang was de tweede helft te blijven scoren en de goede kansen te blijven pakken, aka met vang en in beweging.

Weidevogels begon scherp aan de tweede helft en al snel was het onderlinge verschil terug naar 2 punten. Het ene vak had aanvallend meer overwicht, daar waar het andere vak meer moeite moest doen om hun aanvallen op te zetten. Hierdoor bleef het spannend en was het moeilijk om het gat uit te breiden. Er werd strak verdedigd, waardoor we relatief veel aanvallen hadden. Tweede helft hebben we met spanning uitgespeeld; echter is het verschil nooit kleiner geweest dan 2 punten. Door met name een goede start hebben we deze wedstrijd gewonnen. EINDSTAND 16-19.
Na de wedstrijd werd er gezellig nog saté gegeten. Weidevogels feestte tot in de kleine uurtjes door. We hebben 2 belangrijke punten binnen gesleept vandaag. Volgende week het ongeslagen KIOS op de planning. Uit werd er met 2 verschil verloren na een matige wedstrijd van onze kant. Nu zijn we gebrand om de koploper te verslaan.
Scheidsrechter, wissels, begeleiding en supporters bedankt! En tot volgende week!
~Jenny~

PS Er werd mij verzocht te vermelden dat ODO 5 14-8 gewonnen heeft, dus bij deze.

NB De mooiste goal van deze week was die van Diana: een voorbeeld goal die weergeeft dat alles lukte bij ODO in het eerste kwartier; schot op de paal, stuitert 2,5 meter de lucht in om vervolgend ringloos door de korf te vallen!