Van de voorzitter: NB

Vaak zie je na een tekst een NB staan. Toch maar eens opgezocht wat dat nou echt betekent. Het betekent in elk geval  niet Nieuwe Ballen. Het tempo waarin we ballen kwijtraken is echt schrikbarend hoog. Zie deze foto. Aan het begin van het jaar waren de rekken vol. Hier mist echt voor enkele honderden euro’s aan ballen. We vermoeden dat deze de bosjes in rollen, en dat dit wordt opgelost door een andere bal uit het ballenhok te pakken. Dit is niet houdbaar, met dit tempo zullen de trainingen vooral gaan bestaan uit oefeningen zonder bal; een eufemisme voor impopulaire sprintoefeningen. We gaan niet meer zomaar alle ballen bijvullen door nieuwe aan te schaffen.

Zie je een bal de bosjes in gaan, pak hem direct. Als er aan het eind van de dag een bal ontbreekt loop sowieso een rondje om te zoeken.
NB staat voor Nota Bene, betekent let wel en komt uit het Latijn waar het letterlijk noteer goed betekent, oftewel neem hier goede notitie van. Doe dat.

Groet, Jaap