Avanti/Flexcom E6 – ODO E5

Hoi E5 kanjers,

Wat hebben jullie het goed gedaan in jullie eerste wedstrijd! Want voor sommige was het ook echt de eerste korfbal wedstrijd en het was sowieso de eerste wedstrijd zo compleet met elkaar. Vanaf nu is Milo namelijk ook erbij in het team. Jullie vonden het wel een beetje spannend zo’n eerste wedstrijd, maar dat geeft helemaal niks (zelf heb ik dat ook nog steeds πŸ˜‰ ). Vooraf hadden we in de kleedkamer goed doorgenomen waar we deze wedstrijd op gingen letten, dat waren:
1. Verdedigen tussen de paal en je tegenstander;
2. Arm(en) er bij/tussen houden als je aan het verdedigen bent;
3. En als wij de bal hebben dan ren je vrij naar de bal toe en als je hem niet krijgt, dan weer weg en aan de andere kant proberen.

Het verdedigen ging al best goed en jullie zorgden er vaak voor dat je bij je tegenstander bleef. Wanneer we in de buurt komen van β€œonze” paal, zorg er dan voor dat je tussen de paal en je tegenstander in staat, zo kan je snel verdedigen en mag je tegenstander niet schieten. Als je wat verder weg bent van de paal dan kun je prima je arm bij je tegenstander houden om te proberen de bal te onderscheppen. Ik zag ik dat Milo en Ilse dat al veel deden, omdat ze hun handen er goed tussen hielden en ook met de bal meekeken. Hartstikke knap!
Het vrijlopen (of eigenlijk rennen) ging veel beter! Jullie konden de bal sneller rondspelen naar elkaar, omdat jullie goed vrijliepen. Loop soms iets verder weg van de bal om je tegenstander te foppen, dan sta je eerder vrij om de bal te kunnen krijgen. Robin deed dit bijvoorbeeld heel goed.
En omdat jullie goed vrijliepen en de bal snel overspeelden, konden jullie regelmatig schieten. Volgens mij heeft iedereen deze wedstrijd een schot op de paal gedaan, top! Vooral erg knap van Donna en Sanne, wat voor jullie is het korfballen nog een beetje nieuw πŸ™‚

Helaas kregen jullie in de laatste minuut een doelpunt tegen, waardoor we net verloren met 3-2. Maar prima gedaan hoor meiden en meneer, het was een leuke wedstrijd!

Groetjes en tot volgende week.
Ronald