Spelregelbewijs

Tussenstand 

Origineel bericht

Het KNKV werkt de laatste jaren hard aan het sportklimaat rond korfbalwedstrijden. Ze wil dat iedereen met plezier zijn of haar hobby uit kan voeren. Een onderdeel hiervan is het creëren van een sportieve omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. De bond heeft daarvoor ook een aantal maatregelen gesteld voor verenigingen.

Een van die maatregelen is dat in de komende jaren, ieder lid wat betrokken is bij een competitie, een spelregelbewijs moet behalen. Het doel hiervan is het vergroten van de spelregelkennis (wat nooit verkeerd is) en daarmee ook het ‘gezeur’ op de scheidsrechter te verminderen. Als ODO staan we hier uiteraard volledig achter want ook de scheidsrechter is iemand die zijn hobby uitvoert en dit met plezier moet kunnen doen.

Voor het seizoen 2018/2019 begint dienen in ieder geval alle senioren leden het spelregelbewijs behaald te hebben. De jeugdleden vanaf 14 jaar moeten in de maanden daarna volgen. Als ODO hebben we daarom 2 deadlines gesteld.

  • Per 1 augustus wordt verwacht dat alle senioren leden die in competitief verband actief zijn voor ODO het spelregelbewijs behaald hebben. Ook coaches en begeleiders worden tot deze categorie gerekend.
  • Per 1 januari 2019 willen we dat alle jeugdleden vanaf 14 jaar het spelregelbewijs in bezit hebben.

Als je in aanmerking komt voor het spelregelbewijs zal je binnenkort een mailtje ontvangen met inloggegevens. Met deze gegevens kan je inloggen op de site van korfbalmasterz. Op deze site moet je 5 levels van elk 10 vragen doorlopen. Deze levels kan je zo vaak maken als je wilt. Als je alle 5 de levels hebt doorlopen kan je beginnen aan de eindtoets van 20 vragen. Daarvan moet je er 16 goed hebben om te slagen. Kijk voor meer informatie op de website van Korfbalmasterz. Als je geen mailtje krijgt maar wel binnen eerder genoemde categorie valt, dan betekent dat je of het spelregelbewijs al eerder behaald hebt, of je hebt vrijstelling op basis van eerder behaalde diploma’s.

Voor een ieder die met succes het spelregelbewijs heeft behaald wacht er in de Punt een overheerlijk drankje als beloning. Wacht er dus niet te lang mee en doe het zo snel mogelijk. Binnenkort op deze pagina de tussenstand per team.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, stuur gerust een mailtje naar Rick.