Update ODO Bootcamp

Afgelopen donderdag organiseerde ODO voor de tweede maal een bootcampavond. Wederom was er een sessie van 18.45 uur tot 19.45 uur, welke door 11 mensen werd bezocht. De tweede sessie was van 20.00 uur tot 21.00 uur, waar 14 sportievelingen bij aanwezig waren. In beide sessies waren sporters al voor de tweede keer aanwezig, dus het is voor velen voor herhaling vatbaar. De reacties zijn zonder meer positief. Het bootcampen wordt verzorgd door medewerkers van fysiopraktijk Jip Rigtop, dus deskundige begeleiding is gegarandeerd.

Het was ditmaal aanzienlijk minder warm, dus er waren ook wat minder drinkpauzes nodig. Bram en Stefan verzorgden de training, waarbij geen spiergroep werd overgeslagen. Doorlopend gaven zij aanwijzingen over hoe oefeningen uitgevoerd moesten worden, zodat de kans op blessures minimaal is. Na een goede warming-up volgden tal van oefeningen die zowel individueel als in tweetallen werden uitgevoerd. De cooling down bestond uit buikspieroefeningen en rekken en strekken. De deelnemers waren moe maar voldaan. Iedereen was lovend over het bootcampen en de begeleiding!

Willen ouders van jeugdleden lekker buiten sporten terwijl de kinderen een korfbaltraining krijgen, kom dan gerust langs. Overigens is het bootcampen niet voorbehouden aan alleen de ouders, ook anderen zijn van harte welkom. Tot aan de zomer organiseert ODO iedere donderdagavond (niet op Hemelvaartsdag 10 mei) twee bootcampsessies, van 18.45 uur tot 19.45 uur en van 20.00 uur tot 21.00 uur. Deelname is kosteloos en vooraf aanmelden is niet nodig. Het maakt niet uit of je wel of niet getraind bent, iedereen sport op zijn eigen niveau. Begin juni gaat ODO het bootcampen evalueren en bij voldoende belangstelling komt er een apart lidmaatschap, waarbij er het hele jaar rond gebootcampd kan worden, dus ook in de wintermaanden!

Groeten,

Lucien de Winter
Penningmeester ckc ODO Maasland