Van de voorzitter: ODO telt weer mee

Trainen gaat vaak gepaard met tellen. Wie scoort de eerste 10 schoten, 15 doorloopballen of 20 korte kansen? Al dan niet in een niet onderbroken serie of zonder de bal op de grond te laten vallen. Vanaf afgelopen donderdag kan dat ook zijn 10 burpies, 15 push-ups of 20 lunges. Want we begonnen met de ODO Bootcamp. Van 18.45 tot 19.45 waren er 5 deelnemers, van 20.00 tot 21.00 maar liefst 17. Met name voor die eerste groep zijn we dus nog op zoek naar deelnemers, gezien de gelijktijdigheid met een groot gedeelte van de jeugdtrainingen moet dat mogelijkheden bieden voor ouders om ook weer eens de stoute sportschoenen aan te trekken. In april en mei zijn de bootcamps vrijblijvend dus doe eens mee!

Toen ik vrijdagochtend om 7.00 uur het ODO-terrein op liep om het te openen voor de Koningsspelen overviel mij een moment van trots. Een dik jaar lang hebben we keihard gewerkt aan de vernieuwingen, waarin het motto ‘Meervoudig gebruik van de accommodatie’ een belangrijke leidraad was. Nu, één dag voor de officiële opening, geven we onze accommodatie in handen van de scholieren van de Lentiz MBO Outdoor, die de Koningsspelen voor de Maaslandse basisscholen organiseren. De zon leveren we er vandaag gratis bij, grapte ik richting de docenten waar ik gezellig een bakkie mee dronk. De voorzichtige afspraken voor korfbal-clinics in de gymlessen voorafgaand aan het schoolkorfbal zijn inmiddels gemaakt 😉 . Het was een fantastische dag bij ODO, hulde voor de leerlingen van het Lentiz voor de goede organisatie en de omgang met onze accommodatie.

Op zaterdag werd er al weer vroeg opgetuigd voor de grote dag van de officiële accommodatie. Doormiddel van een groot blauw-wit lint van 250 meter om alle vernieuwde elementen van ons terrein onderstreepte we de grootsheid van dit project. Tijdens de wedstrijd van ODO 1 ontvingen we sponsoren en afgevaardigden uit de politiek, die door de aanwezigen met applaus werden bedankt voor hun steun. Want hoeveel we ook zelf hebben gedaan, zonder hun steun was dit niet mogelijk geweest.

Met deze accommodatie zit ODO weer in de kopgroep wat betreft buitenaccommodaties. Onze ambitie is om ook qua organisatie van de vereniging een zelfde stap te maken. Kwaliteit van de jeugdopleiding verbeteren, vrijwilligerswerk doelmatig organiseren en activiteiten naast het competitie-korfbal die passend zijn bij de verschillende doelgroepen. Dat is misschien nog wel moeilijker dan de verbouwing van afgelopen jaar, maar we gaan er wel voor en de eerste succesjes zijn zichtbaar. “Bouwen aan de Basis” doen we een groot gedeelte voor de jeugd van ODO, en daarom hadden we hen gisteren uitgekozen om af te tellen tot de officiële opening. Want ODO telt weer mee!

Groet, Jaap
Jaap van Vliet
06-24272330