Potgrondactie 2018 weer een groot succes!!!

Het was afgelopen vrijdag en zaterdag weer zwoegen met de zware zakken voor de potgrondhelpers, maar vooral ook heel gezellig. Ook dit jaar zijn we op vrijdag al vroeg begonnen waardoor we al heel veel zakken bezorgd hadden in Maasland en Maassluis. Op vrijdag was het ongezellig nat weer en op zaterdag gemeen koud. In totaal hebben we met z’n allen dit jaar ruim 4.000 zakken potgrond, tuinaarde en speciaal producten bezorgd in Maasland (en omstreken). Opvallend was dat we ook dit jaar heel veel klanten in Maassluis hadden.

Vrijdagochtend om 7.00 uur werden de eerste pallets al neer gezet aan de Baanderheer. Dit was de eerste keer dat de speciaal producten niet meer vanaf de Vrouwe Lideweijsingel afgeleverd werden Vanaf 8.30 uur reden vier busjes af en aan door Maasland en naar Maassluis. Tussendoor werden de heren voorzien van allerlei lekkers, waaronder heerlijke taart gemaakt door Ronald. We sloten de dag met de meeste chauffeurs en sjouwers gezellig met eten en drinken in de kantine af. Henk, Thom, Wouter, Max, Jan, Jeroen, Ronald, Rob, Simon, Rick, Jacco, Bart en Daan, heel erg bedankt voor jullie inzet die dag.

Zaterdagochtend om 7.15 uur werd de ODO-kantine al geopend door Maaike, zij verzorgde samen met Sandra en Jenny en later ook met Arie de vierde editie van het sjouwersontbijt. Helaas moesten we het deze dag doen zonder Jannes. Hij moest zich afmelden wegens ziekte. Wel sneu als je al die weken met de voorbereiding bezig bent geweest en je dan niet mee kunt maken, dat het allemaal weer op rolletjes loopt. De chauffeurs van BVB, Paul en Ton, met hun bijrijdsters Rianne en Janny, wilden ook dit jaar de inmiddels ervaren wijk-coördinatoren Kees, Simon, Erik en Thijs voor blijven door de depots op tijd neer te zetten. Ook dit jaar hadden we naast de vertrouwde hulp van onze eigen leden ook de vaders van enige leden en de voorzitter van Sport en Spel, weer als vliegende keep samen met Thom, bereid gevonden om mee te sjouwen. Na wat logistieke afstemming ging iedereen aan de slag en het wegbrengen liep “gesmeerd”. Onder de deskundige leiding van de 4 wijk-coördinatoren deed iedereen zijn best en al snel zag je overal in het dorp BVB zakken liggen. Fred, David, Koos en Lennart bezorgden ondertussen de bestellingen in de buitenwijken van Maasland. We werden verwend door Erik Scheffers met heerlijk gebakken cake. Omdat het zo koud was zorgden Ria en Naomi ervoor dat de sjouwers onderweg koffie en warme chocomel kregen. Dit jaar was er niet veel geld op te halen, dus Marianne Vincent kon dit makkelijk in haar eentje aan. Dit alles resulteerde wederom in een zeer geslaagde potgrondactie en dat hebben we allemaal te danken aan jullie uitstekende gezamenlijke inzet!

Folder rondbrengers, helpers bij de Huis-aan-Huis avonden, Pien, zakkensjouwers, coördinatoren, chauffeurs, bijrijdsters, geldophaler en de catering……, iedereen zette weer haar/zijn beste beentje voor en dit alweer voor het 19e achtereenvolgende jaar! Samen werd zo op een efficiënte en gezellige manier een grote hoeveelheid werk verzet en een mooie opbrengst verdiend voor onze vereniging.

Bedankt hiervoor en tot volgend jaar!

Jannes, Jaap, Marianne en Marlize

PS. Mochten ouders volgend jaar ook hun steentje bij willen dragen, laat het ons weten, uw hulp bij de folders, hah-avond of de afleverdagen is welkom. Deze jaarlijkse actie is ieder jaar een feestje om met elkaar te doen.