TOP (A) 3 – ODO 2 (12-13): Na de toppers kwamen de echte toppers.

Beste lezers & enthousiaste supporters,
ODO 2 mocht ‘even om de hoek’ naar het mooie Arnemuiden, een klein dorpje in Zeeland. Met 5358 inwoners en een kerkklok[1], leek het toch verdacht veel op ons mooie Maasland. De heenreis begon met wat vertraging en chaos: vergeten bidons en een verzorgtas die uiteindelijk vervangen werd door de EHBO doos uit Loes haar auto.
TOP 3: 11 punten. ODO 2: 2 punten. De thuiswedstrijd was een spannende gelijk-opgaande pot, waarbij TOP uiteindelijk aan het langste eind trok (18-19). Het beloofde dus een spanende wedstrijd te worden. ODO had de punten hard nodig: een 6e plek met 2 punten is niet wat dit team waard is. We gingen gebrand om 2 punten mee terug te nemen onderweg naar Zeeland.
Aangekomen in Arnemuiden, na 5 kwartier en gemiddeld 150 km/uur, was de zaal bomvol: TOP1 – DSC1 (hoofdklasse) speelde voor ons. Na wat inspiratie opgedaan te hebben uit deze pot, mochten we helaas niet inschieten. De voorbereiding begon pas bij het praatje van Alex: goed voorverdedigen, collectief spel, en scherp beginnen.
ODO2 kampte overigens met wat blessures: Maaike (rug) en Isa (die gelukkig wel weer kon coachen langs de kant) konden helaas niet in het veld aantreden. Ook aan de kant van TOP één blessure: heer nr. 15, die in de thuiswedstrijd wat makkelijk scoorde, speelde niet. OPSTELLING: (aanval) Tinus, Moerman, Daphne, Jenny. (verdediging) Chiel, Rick, Noor, Diana. De wedstrijd kon beginnen en de tribune zat vol voor het evenement van de avond: TOP 3 – ODO 2[2].
Er werd scherp begonnen, TOP opende de score via de scherpe dame van Diana (1-0). Aan de kant van ODO waren Rick en Moerman de scherpte zelf. Na een kwartier was de stand 1-4. Voor ODO was de eerste doelstelling behaald. Even ter uitleg: afgelopen wedstrijden werd er vooral in de beginfase matig gestart, waardoor er vaak gedurende de rest van de wedstrijd achter de feiten aan werd gelopen. Ditmaal, liepen we voor op de feiten. Diana blokte haar dame, die helaas de eerste helft wel topscorer was bij TOP met 3/3 doelpunten.
RUST: 3-8. Alex: “Het gaat ‘ TOP’!” (hij had hem zelf niet door). Verder werd er besproken waar we vooral niet aan moesten denken #hetrozeolifantjeseffect[3]. Opvallend in de eerste helft: Diana mocht van de scheids in 2 vakken spelen, al was TOP het daar niet helemaal mee eens.
De tweede helft begon en binnen 8 minuten had TOP zijn score verdubbeld: de wedstrijd begon tekenen te vertonen van de thuiswedstrijd. Voor ODO de taak om het collectief slim uit te spelen. Het verschil bleef, door collectief verdedigen, gelukkig telkens 2 doelpunten. Tot 1 minuut voor tijd….
De laatste minuut leek van de kant een uur te duren. Top scoorde nog 1 maal: 12-13, waarna de scheids gelukkig affloot: 2 punten binnen. De verdubbeling was ingezet (4 punten), voor de rest van het seizoen hebben we de hulplijn (invallers) en het publiek nog over. Het zijn 2 belangrijke punten, die Oranje-Wit en DSO hopelijk niet gaan pakken (daar een taak voor TOP). Collectief verdedigen stond vandaag centraal. Want ook met een karige 13 doelpunten kun je een wedstrijd winnen. “Je hoeft er maar 1 meer te scoren dan je tegenstander” – Henk Goedendorp (aldus Maaike Goedendorp, of was het toch Johan Cruijff[4]).
De dames van TOP maakte 11/12 doelpunten. Inspirerend. Voor de dinsdag discussie: verdedigde de heren van ODO goed, of waren de dames van zo TOP scherp? Of allebei?
Deze winst voelde goed. Het vertrek ging minder soepel; Rick stond vast in de Zeeuwse klei (video). Na wat geduw, werd de overwinning gevierd bij de McDonalds van Goes. Met een volle maag werd het een heerlijke reis terug, waarbij er collectief werd getankt en bijna collectief (op 1 na) kwamen we aan in het mooie Maasland met 2 punten op zak.Reserves bedankt! Volgende week staat Tjoba 3 op de agenda (18.35uur @De Hofstede). Uit werd deze pot verloren met 18-16: het beloofd weer een spannend spektakel te worden. Tot zaterdag!