ONDO (G) 1 – ODO 1 (19-22)

Zaterdag 20 januari, een derbydag! Een dag waarbij we tegen onze westlandse vrienden uit ‘s-gravenzande mochten aantreden. Nou zou je zeggen “een wedstrijd zoals alle anderen” maar op de één of andere manier is een derby toch net even wat zwaarder beladen, punten die gevoelsmatig net wat meer waard zijn en toch ook dat extra stukje eer. Heerlijk als je dat mee naar huis kunt nemen!

Afgelopen zaterdag, een 4 punten wedstrijd zoals Rob dat altijd zegt. Een wedstrijd waarbij we bij winst weer over ONDO heen zouden kruipen in
de eindstand. Met die gedachten waren we er met zn allen op gebrand de zaal niet te verlaten zonder die punten. We begonnen de wedstrijd fel en dat resulteerde al snel in een doelpunt. ONDO was ook super gedreven om deze wedstrijd te winnen en trof al snel de gelijkmaker. De hele eerste helft ging het nek aan nek. De ene keer ONDO 1 of 2 doelpuntjes voor, de andere keer wij. We bleven rustig, kozen de goeie kansen en dat resulteerde in een ruststand van 10 – 11 voor ons.

Met nog een hele helft voor ons wisten we dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. De tweede helft was wederom een Nek aan Nek race waarbij heen-en-weer steeds gescoord werd. De stand was inmiddels uitgelopen naar 16-18 maar ONDO bleef mee scoren. De laatste tien minuten waren aangebroken en nu moest het gebeuren. Bij ONDO zag je dat continue over 2 schijven gespeeld werd en die kregen het zwaar. Één door de druk die wij collectief bleven uitoefenen en twee je zag de energie bij hun steeds verder wegvloeien. Waar ONDO ging razen, bleven wij rustig. We speelde elkaar vrij, kozen wederom de goeie kansen en wisten zo de voorsprong uit te breiden naar 18-22. Met nog één minuut op de klok was het ONDO die in de laatste seconde nog een stip mee kreeg. Eindstand 19-22 voor ODO!

Het leuke aan deze wedstrijd is dat we er met elkaar, maar zeker ook voor elkaar, keihard voor geknokt hebben. Iedereen heeft zijn of haar doelpuntjes meegepakt. Als we deze lijn doortrekken, dan kunnen er nog leuke dingen gebeuren!