Vitesse (Ba) 1 – ODO 1 (17-17)

Zaterdag 6 januari stond de eerste zaalwedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. Na een korfballoze periode, met de gezellige dagen en de nodige rust mochten we met frisse moed aantreden tegen Vitesse Barendrecht in sporthal de Bongerd. Een belangrijke wedstrijd, omdat ODO en Vitesse maar op één punt verschil van elkaar staan in de drukke middenmoot. De opening van deze wedstrijd was voor ODO, met een vrije bal zette Willem, de kersverse vader van een mooie dochter Roos, de 0-1 op het scorebord. Hierna pakte Vitesse het heft in handen en maakte in 5 minuten 5 doelpunten. Gelukkig hield ODO het hoofd koel en probeerde beter in de wedstrijd te komen. We bleven rustig en keken waar onze kansen lagen. We kwamen terug in de wedstrijd en 5 minuten voor rust stonden we gelijk, 8-8. Helaas was het vlak voor rust de scherpe schutter van Vitesse die nog even de 9-8 en 10-8 maakte, waardoor we met een achterstand de rust in gingen. In de rust werden de puntjes op de i gezet en was vooral de conclusie dat we moesten blijven zoeken naar de goede (dynamische) kansen en dat we aanvallend iets beter op elkaar aan moesten sluiten. Verdedigend moesten vooral de 2 schutters worden uitgeschakeld.

In de tweede helft golfde het spel en de score heen en weer, maar bleef Vitesse de kleine voorsprong vasthouden. Tot ongeveer een kwartier voor tijd. Toen wist ODO aan te zetten en in een periode van 10 minuten wisten Willem, Cynthia, Mark en Lennart het gat van de korf 5 keer te vinden. Terwijl we verdedigende meer controle kregen en Vitesse in deze tijd maar 1 keer wist te scoren, dit mede door, de weer goed invallende, Martijn. 16-16, met nog 3 minuten te spelen. In de laatste minuten van de wedstrijd kon het alle kanten gaan. Uiteindelijk scoorde Vitesse de 17-16, nadat Cynthia ongelukkig omver was gekegeld. Gelukkig konden wij nog eenmaal onze rug rechten en de gelijkmaker scoren.

Een leuke open wedstrijd, met weer veel strijd en mooie doelpunten is wat we het publiek hebben voorgeschoteld. Vooral goed dat we bleven geloven in een positief einde en dat we dus ook het punt hebben gepakt. Volgende week staat kinderdijk op het programma. Weer een thuis wedstrijd in onze knusse hofstede. De wedstrijd start om 19.00 met onze allerjongste leden als team van de week! Hopelijk tot dan!