ODO 1 – Tilburg 1 (14-19)

Op deze regenachtige zaterdag stond de krachtmeting tegen Tilburg op het programma. Een belangrijke pot in de tweede klasse H. Zowel Tilburg als ODO hadden hun eerste 5 wedstrijden in een winst omgezet. Het zou dus wel eens een mooie wedstrijd kunnen worden, waarin de herfstkampioen naar voren kon komen.

Het was ODO die de eerste initiatieven nam. Met twee strafworpen van Willem werd de 2-0 voorsprong op het scorebord gezet. Toch werd al wel duidelijk dat de aanvallen niet zo lekker liepen als de voorgaande wedstrijden. Vanaf het begin was duidelijk dat ODO hard moest werken voor de doelpunten. Tilburg verdedigde solide en onze schutters hadden moeite met het vinden van de korf. Aanvallend kon Tilburg meer brengen dan ODO , we hadden geen antwoord op het dynamische spel van de ex-eerste klasser. Het leidde tot een ruststand van 6-11. In de rust werden de puntjes op de i gezet en werd vooral duidelijk gemaakt dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

Met twee doelpunten na rust van Lennart en Wouter kwamen we nog terug naar een gat van 4 doelpunten, 8-12. Er was het vertrouwen om het gat nog iets kleiner te maken. Helaas wist Tilburg in korte tijd 3 doelpunten te maken en het gat te vergroten tot 7. Tilburg bleef geduldig spelen en ODO bleef proberen het gat te verkleinen. Uiteindelijk wisten we door doelpunten van Marije, Nikki en Willem weer iets dichterbij te komen. Het resulteerde in de einduitslag van 14-19. Vooral de eerste helft heeft Tilburg het verschil gemaakt, de tweede helft spelen we 8-8. Maar overall gezien kwamen we net iets te kort. Door de verdedigende druk van Tilburg waren onze aanvallen iets te onrustig, waardoor we de kansen die we kregen niet af konden maken. Verdedigend konden we het volwassen spelende Tilburg niet lastig genoeg maken. We weten nu waar we staan. Volgende week weer voor de volle 100% knallen tegen DVS. Ook dit zal een pittige pot worden. DVS won afgelopen zaterdag van GKV en staat nu derde achter ODO. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 15.30 Hendrik IDO Ambacht.