INTAKE1718 | Rick Vermeer

In de reeks INTAKE1718 maken we kennis met de selectiespelers van het komende seizoen 2017-2018. Vandaag praten we met Rick Vermeer.

Ben je nog op vakantie geweest Rick?
Jazeker, ik ben een week naar Valencia geweest met mijn vriendin Daphne. Superleuke week gehad met gemiddeld 30 graden (ook ‘s nachts), heerlijk! Erg leuke stad en een perfecte afwisseling gehad van actief en ontspanning! En later nog een week naar Texel met Bart de Vos (onze nieuwe video analist voor de selectie). Ook hier een perfecte afwisseling van bezig zijn en ontspannen.

Twee maanden niet korfballen, jou kennende heb je dan wel wat anders sportiefs gedaan…
Ik ben zeker sportief bezig geweest! Na de Maaslandloop, waar ik heb gefietst i.p.v. gelopen (200 km), even rust gepakt maar na Valencia het vizier op dit seizoen en begonnen met oefeningen. En op Texel het eiland rondgefietst en actief geweest in de gym. Had na de eerste training dan ook alleen de bekende ‘korfbalspierpijn’ aan de binnenkant van mijn ellebogen.

Wat was je hoogtepunt van vorig seizoen?
De thuiswedstrijd in de zaal tegen Kinderdijk! Mijn eerste basisplek in het ODO 1 in de zaal, en in een volle Hofstede zo bizar veel doelpunten maken en met 28-23 winnen! Daar zelf het nodige aan bijdragen en de complimenten krijgen van de coach van de tegenpartij. Echt kicken was dat!

Dat goede gevoel neem je natuurlijk graag mee naar het nieuwe seizoen…
Ik verwacht een superleuk seizoen met veel plezier! Een seizoen waarin iedereen het naar zijn zin heeft en de positiviteit ervan af spat! Als we dat in ieder geval met de selectie voor elkaar kunnen krijgen zal dat ook door de rest van de vereniging en het publiek worden overgenomen. Daar ben ik van overtuigd! Zo zorgen we met zijn allen dat ODO weer in de lift komt. De upgrade van de accommodatie is een goede eerste stap. Het is echt heel mooi geworden en geeft nu al een kick om er alleen al over heen te mogen lopen! Ik kijk nu al uit naar alle mooie duels die we daar mogen gaan uitvechten!

Ook voor jou als trainer wordt het een speciaal seizoen
Klopt, ik ga voor het eerst sinds tijden geen vast team doen. Ik ga me dit seizoen meer focussen op de begeleiding van trainers en individuele spelers. Dit is een onderdeel van het nieuwe Jeugdplan dat voortkomt uit Bouwen aan de Basis. Een nieuwe uitdaging waar ik erg veel zin in heb!

Heb je verder nog wat toe te voegen?
Ik haal in december mijn diploma maar heb tot die tijd (en daarna ook) erg veel tijd over en ben dus nog op zoek naar een leuke (bij)baan, dus als iemand nog wat weet..? Dan doen we daar met uit uitzicht op de mooie accommodatie een drankje op!;)