INTAKE1718 | Bart de Vos

In de reeks INTAKE1718 maken we kennis met de selectie van het komende seizoen 2017-2018. Bart de Vos gaat aan de slag als data-analist.

Zo Bart, hoe heb je deze sportzomer beleefd?
In de weken zonder korfbal ben ik regelmatig te vinden op de tennisbaan. Met name met Martijn en/of Rick probeer ik zoveel mogelijk af te spreken. Daarnaast wonnen Martijn en ik onverwachts de titel binnen bij de Herendubbel Parktoernooi (poule A2) half juni. Ten slotte volg ik zo’n beetje alles wat met (top)sport te maken heeft. Met de WK Atletiek en Zwemmen, Tour de France, Wimbledon en nu weer de Eredivisie-start heb ik mij geen seconde verveeld.

Wat was je mooiste moment van het afgelopen korfbalseizoen?
Vorig seizoen was voor mij het kampioenschap als coach met B2 in de zaal het hoogtepunt. De kampioenswedstrijd in een volle Hofstede vond ik bijzonder. Leuk om te zien dat ook voor een B2 veel toeschouwers aanwezig waren. Daarnaast moesten we winnen en dat deden we met 13-7. Een prachtige herinnering.

En ga je dit jaar weer een team coachen?
Nee, komend seizoen word ik data-analist binnen het begeleidingsteam van de selectie. Naast de beschikbare statistieken ga ik wedstrijdbeelden analyseren. Recentelijk heb ik een korte instructie gehad over het systeem waarmee we gaan werken. En hier word ik alleen maar enthousiast van. Een oneindigheid aan mogelijkheden. Mijn verwachting is een opbouwjaar voor de selectie. Door de mutaties binnen de spelers, trainers en verdere staf zal de beginfase ook even zoeken en wennen worden. Maar de randvoorwaarden zijn aanwezig: de nieuwe accommodatie is geweldig. Alle credits hiervoor naar alle vrijwilligers. Naast het prachtige ‘center court’ vind ik het grote veld 2 ook ideaal voor trainingsavonden.

Bart, veel succes met je nieuwe functie!