INTAKE1718 | Daphne Wierda

In de reeks INTAKE1718 maken we kennis met de selectiespelers van het komende seizoen 2017-2018. Vandaag staat Daphne Wierda in de schijnwerpers.

Hey Daphne, lekker kleurtje heb je. Dat heb je vast niet in Nederland gekregen 😉
Nee klopt, ik ben deze zomer 2x op vakantie geweest. Eerst 10 dagen naar Mallorca. Veel gefeest, weinig geslapen en genoeg gedronken. Samen met Isa en Noor ook nog een aantal avondjes wezen stappen. Na Mallorca, nog geen dag thuis.. gelijk door naar Kroatië. Gezellig met het gezin 2 weken ontspannen. Het was daar erg warm. Ik heb daar geprobeerd zoveel mogelijk zonnestralen op te vangen om zo zwart mogelijk weer terug te komen naar Nederland. ??‍♀️

Hoe kijk je terug op het vorige seizoen?
Vorig jaar was ik captain van de A1. Ik lag er al snel uit omdat ik geopereerd werd aan mijn hartritmestoornis. Ik moest daar een aantal weken van herstellen en kon daardoor niet korfballen helaas… Na lang daar naar uit gekeken te hebben, mocht ik eindelijk weer. Die wedstrijd tegen DES zal ik niet vergeten. Het plezier van het spelletje, alles wat je al die tijd zo graag wilt doen. Het lukte allemaal en we wonnen die wedstrijd ook!

Ben je een beetje fit voor het nieuwe seizoen?
Ik zit ook op tennis en heb de afgelopen maanden af en toe een balletje geslagen. In Mallorca eigenlijk weinig gedaan aan sport. Alleen mijn arm getraind met het heffen van een paar drankjes.
In Kroatië heb ik 1x hardgelopen in de hitte. Maar toen ik daar 4 dagen spierpijn van had was ik er al snel klaar mee.?

Van de oudste van je team word je nu de jongste. Even wennen zeker…
Klopt, in de A1 was ik de oudste van het team. Als aanvoerder trok ik het team vooruit. Ik speelde met jongere spelers die uit de B1 waren doorgestroomd. Nu ben ik zelf een van de jongste en zullen de oudere mij door de selectie heen trekken. Ik ben blij dat ik vanuit de A bij de selectie kon aansluiten en heb er onwijs veel zin in om mee te doen met de selectie. ??
Ik verwacht dat ik een hele hoop ga leren. Heb er ook onwijs veel zin in om weer vol aan de bak te gaan. Het zal even wennen zijn aan de selectie, maar ik ben er helemaal klaar voor!

Sport is wel erg belangrijk in jouw leven hè?
Zeker, ik ga naar mijn laatste jaar van Lifestyle, Sport en Bewegen. Ik doe dat in Delft op het ROC Mondriaan. Ik moet het komende jaar veel stage lopen en sport evenementen organiseren. Ik ga er nog een jaartje hard mijn best voor doen en uiteraard mijn diploma halen! Daarnaast ga ik dit jaar de E1 coachen. Een onwijs gezellig meiden team. Er valt nog een hoop aan ze te leren, maar dat gaat helemaal goed komen. Samen met Isa Vreugdenhil ga ik dit team begeleiden. We gaan er vooral een gezellig en fanatiek seizoen van maken.

Wil je verder nog iets kwijt?
Eh, ja: wat hebben we een top accommodatie. De velden liggen er echt super bij. Ik heb er al een aantal stappen op mogen zetten en het geeft alleen maar meer kriebels voor het nieuwe seizoen. Ik weet zeker dat het publiek het ook geweldig vind.