Seizoen 2017-2018 van start!

Terwijl Kees van der Vaart nog hoog in de nieuwe lichtmasten geklommen was om de lampen goed te richten begon gisteren meters lager de gezamenlijke training van de senioren en junioren selectie. Kersverse hoofdtrainer Rob Berreboom sprak de troepen toe en verduidelijkte e.e.a. over de proefperiode. Samen met Alex van der Meijs (ODO 2) en Erna Fischer (ODO A1) leidde Rob de eerste training, waarbij de spelers op het hart gedrukt werd om zich niet uit bewijsdrang over de kop te lopen, en zo voor langere periode niet inzetbaar te kunnen zijn.  Aan verzorger Remco Verbarendse de taak om dit ook een beetje in de gaten te houden.

Na een uitgebreide warming up op ons nieuwbakken hoofdveld verplaatste de training zich naar het grotere trainingsveld, waar een circuit opgesteld waarin diverse onderdelen aan bod kwamen. Het vizier werd weer opgepoetst tijdens de schotoefeningen, aandacht voor core-stability en natuurlijk werd de conditie geprikkeld. Rond negen uur nam een plukje senioren uit ODO 3, 4 en 5 bezit van het hoofdveld en namen een voorsprong op de eerste officiële training o.l.v. Frits van Manen volgende week dinsdag.

Aanstaande donderdag traint de junioren selectie om 19:00 uur en de senioren om 20:00 uur. Zaterdag is er een gezamenlijke trainingsdag die om 10:00 uur aan de Baanderheer aanvangt. Met natuurlijke enkele onderbrekingen en een lunchpauze zal deze trainingsdag om 17:00 uur zijn afgelopen.

Volgende week woensdag en donderdag staan de eerste echte oefenwedstrijden op het programma tijdens de Rijk Zwaan Korfbalderby’s. Richting de competitie wordt het begeleidingsteam van de selectie uitgebreid met de nieuwe teambegeleiders Gerard van Santen en Loes van Leeuwen, Bart de Vos zal zich ontfermen over de statistieken en bijbehorende analyses en Ivo van Velzen en Susan Valk zijn ook dit jaar de vaste filmers van de selectie.