Van de voorzitter: Wat. Een. Dag.

We verzinnen een ‘Walk of Friends’. We bedenken de kreet ‘Draag je steentje bij’. Om naast de in – en externe financiering van ons programma Bouwen aan de Basis ook vanuit de ODO Community een financieel steuntje in de rug te geven voor de finishing touch van de bouw.

Op zoek naar een mooi moment om het te lanceren. De Grande Finale leent zich er uitstekend voor, maar is de afgelopen jaren een groter succes wat betreft deelnemers als het ná de competitie plaatsvindt. En dat is nu net het probleem, dan zijn we al hard aan het bouwen.

Dus toch maar bij laatste thuiswedstrijd ODO 1. Jammer dat dat niet de laatste speeldag is, want dan kunnen we ook nog kampioenen huldigen. We kleden de BBQ aan met side-evenementen zoals springkussens, Bubble Voetbal en een puquiz, maar twijfelen of de hele vereniging weet dat het voor iedereen is. Dus doen we maar een extra flyertje meegeven op de trainingen.

Woensdagavond. Lichte opwinding danwel paniek. 170 deelnemers BBQ and counting. Het weer lijkt de goede kant op te gaan, maar we hebben wel een extra tent nodig, schatten we zo in. En een extra springkussen. En extra koelruimte, want er is al één koelkast out of order.

Vrijdagochtend de voorlopige eindstand. 210 deelnemers, en dan ontbreekt traditioneel mijn broertje nog op de lijst. Maar ook hij is vrijwilliger en willen we een maaltijd aanbieden. Iets extra’s halen dan maar.

Zaterdagochtend verhuis ik met een grotere hoeveelheid spullen dan dat ik naar Lowlands meeneem richting De Punt. Mijn autistische randje licht op bij het missen van bepaalde delen hekwerk,  maar mijn beloningscentrum echoot Jeroen Pauw: We gaan beginnen!

De eerste ploeg die ik mag huldigen is ODO E2 en na mijn korte speech zie ik dat ik zes oproepen heb gemist. Help! Het is de springkussengigant die met twee springkussens voor mijn voordeur in De Boumare staat. Ook weer snel opgelost.

Groot is het verdriet bij ODO E3, dat het kampioenschap moet laten aan tegenstander Valto E4, mooi is het om beide teams gezamenlijk aan tafel te zien eten van de taart die toch klaar stond. Zonder verliezers geen winnaars. Bij ODO F1 heeft scheidsrechter Vera Poot het het lastigst, zij moet alle doelpunten tellen. F1 was al gedeeld kampioen maar bevestigt zijn status als ware kampioen door met 19-0 te winnen. Weer medailles, bloemen en taart.

Twee wedstrijden van de selectie: terechte overwinningen voor DES, een klein buitje en bloemen voor Jannes, Thijs en Lotte. Jannes en Thijs stoppen na een lange periode met de selectie, en Lotte gaat voor Nieuwerkerk spelen.

Ik mag de tot podium omgevormde picknicktafel op om te speechen. We halen alle kampioenen naar voren, en daar is tijdens ODO 1 ODO B1 bij gekomen. Ik memoreer dat dat het laatste kampioenschap is dat we op gras willen vieren.  Ik bedank namens ODO Patrick en – ondanks afwezigheid – Leonie voor hun inzet voor de vereniging.

En dan zit het terugblikken erop en kijken we vooruit. Naar de aanstaande verbouwing van de accommodatie en de verbetering van ons als vereniging. En dat we dat met zijn allen ‘een steentje kunnen bijdragen’. Ga (weer) een ploegje trainen, denk mee over ledenwerving en behoud, draai mee als bar-vrijwilliger, ontwikkel nieuwe activiteiten en/of steun in financiële zin.

De BBQ begint en strategisch opgesteld naast de eettent staat de info-stand voor de Walk Of Friends, zodat de eerste aanmeldingen – in materiele of arbeidsintensieve zin – binnen stromen.

De BBQ is heerlijk, de springkussens en Bubble Voetbal waardig vermaak voor iedereen en de afsluitende pubquiz is weer ouderwets genieten.

Ik kom thuis en ik gloei. Niet alleen van het lekkere voorjaarszonnetje, maar vooral van het feit dat we zo veel gezelligheid met elkaar voor elkaar boksen. Ik heb genoten.

Groet, Jaap
Jaap van Vliet
06-24272330