Bouwen aan de Basis zoekt bouwers (update)

Bij de meeste projecten van  Bouwen aan de Basis is de voorbereiding ongeveer afgerond en gaan we de fase van de uitvoering in. Binnenkort komen we met een volledige update van alle onderdelen.

Ook voor de echte bouwprojecten (kunstgras,  beach, gebouw) ziet het er goed uit. De ontwerpen en berekeningen zijn vrijwel klaar, de vergunning aanvraag loopt en de financiering ziet er goed uit. Inmiddels is al ruim € 100.000 externe financiering toegezegd en we verwachten nog wat bijdragen.

Het ziet er dan ook naar uit dat we op korte termijn in overleg met beide besturen tot een definitieve “go” gaan besluiten voor alle onderdelen.

Wat gaan we doen

Dat betekent dat we nu ook buiten het nodige werk gaan doen zoals demonteren van de hekwerken (die we uiteraard hergebruiken), het vrijmaken van het bouwterrein, het afbreken van tribune (die we ook weer gaan hergebruiken) en zodra de laatste wedstrijd is gespeeld ook het demonteren van de dugouts, het weghalen en opslaan van de leunhekken, de reclameborden en van alle bestrating rond het kunstgrasveld. Wat we zelf kunnen doen gaan we ook zoveel mogelijk zelf doen om kosten te besparen. De aannemer kan daarna met het grotere, specialistische werk aan de slag.

Alles bij elkaar is het een flinke klus, maar als we met veel mensen allemaal wat oppakken dan gaat dat zeker lukken.

Wanneer gaan we dat doen

We plannen het werk uiteraard vooral buiten de tijden dat we de accommodatie gebruiken voor wedstrijden en trainen.

  • De komende weken gaan we op vrijdagavond aan de slag; dat is vrijdag 12 mei, vrijdag 19 mei en vrijdag 26 mei, aanvang 19.00 uur.
  • De reclameborden ruimen we op direct na de laatste wedstrijd op zaterdag 27 mei.
  • En zodra de competitie is afgelopen op 27 mei houden we de trainingsavonden (dinsdag, woensdag, donderdag) en de zaterdag nog twee weken aan om de rest van het werk te doen.

Voor de spelers valt dat in het bestaande ritme, alleen de activiteiten zijn wat anders dan normaal.

Wie verwachten we

Behalve de spelers zijn ook ouders en andere vrijwilligers van harte welkom. Aanmelden hoeft niet, werkkleding en werkhandschoenen zijn wel zinvol en voor gereedschap wordt gezorgd.

Vragen of opmerkingen; Kees van der Vaart, email Kees van der Vaart tel 06 39482101

Stuurgroep Bouwen aan de Basis