ODO 1 – ACKC 1 (12-10)

Zaterdag stond ODO – ACKC op het programma. Op papier een eenvoudige wedstrijd. ACKC puntloos onderaan, ODO op de tweede plaats. Maar wij waren vooraf gewaarschuwd. De uitwedstrijd ging toen erg moeizaam en hoewel ACKC nog geen punt gepakt heeft, verliezen ze ook niet vaak met grote cijfers. Ook hebben wij het vaak lastiger tegen de mindere ploegen en in wedstrijden waar we zelf het spel moeten maken.

Hoewel we gewaarschuwd waren, was dit de eerste helft niet terug te zien. We speelden slap en kwamen er vooral aanvallend niet goed uit. Verdedigend stond het gelukkig wel goed. Maar de 3-4 ruststand zegt genoeg over de eerste  helft. Snel vergeten dus en in de tweede helft onszelf herpakken.

De tweede helft kwamen we wel wat beter in ons eigen spel, maar omdat ACKC ook makkelijker begon te scoren, bleven we achter de feiten aanlopen. Marc, Martijn en Marije hadden alledrie een goede invalbeurt en langzaam kwam er ook meer strijd in ons spel. Bij ACKC was het beste er wel een beetje af en vanaf 9-9 lukte het om een gat te slaan naar 12-9. ACKC scoorde nog de 12-10 voor de statistieken.

Al met al geen beste wedstrijd, maar we zijn wel met zijn allen blijven knokken en hebben uiteindelijk twee punten gepakt. Het drankje na de wedstrijd in de zon, smaakte er niet minder om.

Door deze overwinning hoeven we niet meer naar beneden te kijken. Met nog drie wedstrijden te gaan, is het doel om in ieder geval de tweede plek vast te houden. De achterstand op RWA is vier punten en dat verschil lijkt niet meer in te halen. Maar wie weet. De competitie is nog niet afgelopen en er zijn ook voetbalploegen die een gat van vier punten maar moeilijk vast kunnen houden..