DES (D) 5 – ODO 4 12-18 een evenementen dag in 4 luiken en no escape for DES

Op een rustige zaterdag rond de middag tijdstip zette #4 koers richting Delft om aldaar de verzette wedstrijd tegen DES 5 te verspelen.

Een wedstrijd die slechts de opmaat was voor verkennende andere activiteiten van de krassche knarren, niet out door maar in door.

Verkennende activiteiten in die zin dat er dank zij een groupon deal een mogelijk lag om al tijdens het seizoen verkennend te verkennen of het werkelijke team uitje van #4 nog gepland ging worden. Maar, aldus de wedstrijd. Op de bank J.de M. te HV. die zijn spare rib spaarde na een onheuse aanvaring met Twist gevoelen; J.H. te M. die aanstonds ging vliegen naar een warmer oord en zich ook in zijn soort spaarde; R. v.d. H. te M. die zijn achilleshiel spaarde omdat beide achillespezen wat hypersensitief zijn en tenslotte J. v. U. te D. welke binnen niet al te lange tijd zijn felbegeerde transfer waar gaat maken en feitelijk als enige mannelijke invaller/reserve paraat was. Dank daarvoor!

In een beproefde opstelling (in ieder geval aan ODO zijde) ging de wedstrijd van start.

Dapper nam DES het initiatief door een 1-0 voorsprong wat tevens eigenlijk het 1 na laatste wapenfeit qua initiatief was. In een wedstrijd vol prettige verrassingen nam eerst onze noest werkende hinde X. de G. te M. het knarren team mee in een zegekar flow, met 2 treffers die leidden tot een 1-3 voorsprong. Daarna vermocht het dat T.S. zijn allereerste rondje van het seizoen dreigde te moeten gaan geven ommers hij scoorde zijn eerste geldige competitiedoelpunt(!) waardoor de stand 2-5 werd. In zijn soort fluitend/wandelend liep ODO 4 uit naar een 4-7 voorsprong en daar kwam het vermaledijde elastiek weer tevoorschijn: binnen no time had DES het 2e initiatief momentje gepakt waardoor er een 7-7 tussenstand op het bord verscheen. De ongekende veerkracht/rubberen ruggengraten van #4 vervulden weer hun onvoorziene (zeker door ons zelf) taken door kort voor rust uit te lopen naar een nochtans comfortabele 8-12 voorsprong waarbij het meisje met de mooie naam haar 3e treffer aantekende.

In het begin van de 2e helft was de eerste aanzet voor DES maar al snel liep een routineus #4 geroutineerd uit naar een veilige 11-17 voorsprong met verdraaid weer een treffer van T.S. te M. Niet dat hij niet nog meer kansen had om te scoren. Met een klinkende 12-18 werd deze wedstrijd afgesloten en zodoende het eerste luik van de 4 luik naar volle tevredenheid. De steeds beter afgewerkte high fives in teamverband waren niet van de lucht.  In een ontstellende korte tijd werden de mannen en vrouwen door de douchekoppen gejaagd waarbij het nog maar de vraag is of H. v. G. te M. werkelijk zijn braces heeft kunnen afdoen in dit korte tijdsbestek. Ommers, de volgende uitdaging stond al op het rooster (alle credits B.H. -v. N. te D.P. te M.), een verlate lunch in Berkel en Rodenrijs in een Italiaans Restaurant waar wij ons heerlijk laafden aan een lichte dis en dito drankjes. Deze 2e luik was zeer geslaagd en vormde de opmaat naar een niet te ontsnappen Escape ervaring in hetzelfde pittoreske Berkel – op een afgelegen industrieterrein. Escape Berkel had 2 thema’s in de aanbieding, beide nachtmerries en 1 x de camping. De laatste was door opperregelaar B.H.-v. N. te D.P. te M. verkozen en de groepen al door eerlijke(?) loting verdeeld. In de ene groep was de senioriteit bijkans te ruiken, en natuurlijk voorzag deze groep dan ook dat de overwinning in dezen nakende was. In een boeiende camping omgeving met een heuse sleurhut gaf de vlotte samenwerking van deze groep met hoge temperaturen en luchtvochtigheid de doorslag in het oplossen van de benodigde code en het tijdig escapen met gebruik maken van de deur. Apetrots natuurlijk en alvast vooruit honend werd de andere groep op dwaalsporen gebracht. Inmiddels was ook W.G. te M. gearriveerd van zijn zoveelste kinderfeestje (en vandaag weer K3, bofkont!). De groep werd de Escape binnen geleid en onze senioren mochten vanuit de control room gniffelend meekijken naar de verrichtingen van de jonge groep, via de monitoren en speakers. Opvallend was dat W.G. te M. bijna de gehele tijd leek te zitten aan een camping tafeltje met de handen in het haar, T.S. te M. de onderste steen niet boven kreeg al stond ie er met zijn neus boven op, en was het duidelijk dat B.H.-v. N. te D.P. te M. de speurneus had/was. Het meisje met de mooie naam (niet Ida maar X. de G. te M.) was duidelijk ingehuurd voor het schrikeffect. Net op tijd maar eeuwig na de scherpe tijd van de senioren groep werd de deur geopend en werd er nog druk – zoals het ODO 4 betaamt – geëvalueerd.  Op de fot natuurlijk met de teams en de tijden….Escape Berkel het was goed!

Aangezien er geen alcoholische versnaperingen aldaar geserveerd mochten worden reisden we voor het 4e luik af naar Maasland om aldaar in de Pynass nog wat afzakkertjes te consumeren. In het gezellige dorps café schoof ook J.H te M. weer aan voor een korte versnapering. Onder de heerlijke dampen van bittergarnituur, patat frites en alcohol werd de dag druk nabesproken. Tot onze grote verbazing kwam er een optreden van de alom bekende (althans, niet bij ons) Johnny Valentino, type volkszanger welke de sfeer in het etablissement zeker kwam verhogen. Onder luid gejuich en meezingen van bekende hits (althans sommige nummers waren uitgebracht voordat J. de M. te H.V. geboren was) werd de stem van de zanger door ons overstemd (en dat was maar goed ook) en was het lang gezellig. Zelfs het bekende PPP (Piens Pitvrije Pitaminen) werd ineens verbasterd door een schijnbare Piens Porn ……) Bij het opbreken moesten er nog een paar spelers naar een verjaardag uitwijken.

ODO 4, het was errug gezellig!!!

 

Rob