ODO E5 – RWA E4

Hallo allemaal,

Vandaag was de eerste E wedstrijd, dat was wel een beetje spannend. Want de regels waren ook anders:
1: je mocht niet verdedigd schieten;
2: je mocht 2x achter elkaar schieten, maar dat hadden Jenny en Koen niet gezegd, dus dat wisten we niet;
3: er kwam geen superspeler 🙁
4: er is een hoge paal, maar dat ging goed;
5: er was een grotere bal (K4)
6: je hebt 2 jongens en 2 meisjes.

We vonden het heeeeeel leuk. Het gooien ging heel goed en we konden snel rennen en hadden goede techniek (volgens de tegenstander). Het was wel moeilijk, maar wel leuk. We moesten tegen RWA (rare wezens aliens) E4, maar er deden ook 2 jongens mee van RWA E1! Dat vonden we wel moeilijk. Er moesten meisjes een hesje aan, want wij hadden geen jongens. Dat waren Jenny en Koen ook vergeten, maar het was gelukkig wel gelukt. RWA was best goed in onderscheppen en er was 1 heel groot meisje. We speelde zelfs een keer 10 minuten tegen 3 jongens en 1 meisje. Wij hebben alleen de 4 topmeiden van de E5. Jente was er niet, die had een kinderfeestje. Dat was jammer, want nu waren we maar met 4 topmeiden in plaats van 5 en moesten we allemaal een hele wedstrijd. Het was wel even lang als in de F (4 x 10 minuten).

We hebben 5-8 verloren, maar 1 doelpunt was afgekeurd terwijl hij wel zat. Er was eerst verdedigd en toen ging hij er wel nog in, maar werd afgekeurd omdat het eerst verdedigd was. Het verdedigen ging goed, maar 1 jongentje was wel snel. Die nam veel doorlopen. Er werd maar 2x verdedigd door RWA en dat was best knap van ons. Met de strafworpen was het 3-4 voor RWA. Bij de training gaan we doorloopballen oefenen. Op het einde hadden we een lekker cakeje van Lynn voor dream4kids (het goede doel). Het was een leuke wedstrijd.

Kusjes van de nieuwe E5,
Lynn, Birke, Nienke en Lotte