ONDO (G) E5 – ODO E3

Kanjers van ODO E3 en beste lezers,

De laatste wedstrijd in de zaal stond vandaag op het programma. Veel wedstrijden werden er vandaag niet gespeeld. De dag stond eigenlijk in het teken van de potgrondactie, maar wij mochten nog in Hoek van Holland om 9 uur de laatste zaalwedstrijd spelen. Na een kort praatje begonnen we gelijk fel aan de wedstrijd. Na 5 minuten spelen was eigenlijk al duidelijk hoe deze wedstrijd zou aflopen. De ene na de ander werd gescoord. Als je met 8-1 de rust in gaat, is het goed dat je van de wedstrijd eigenlijk meer een training maakt. Je bedenkt dan voor jezelf en met het team wat je nog wilt leren van deze wedstrijd. Eigenlijk werd al duidelijk dat de E3 nieuwe dingen wilt gaan uitproberen in de wedstrijd (denk aan doorloopballen, alle ballen eruit proberen te halen). In de rust mochten Dominique, Demi, Sanne, Tim en Jonathan voor zichzelf zeggen wat zij nog wilden proberen of welk doel ze wilden behalen in de wedstrijd. Het was dan ook geweldig om te zien hoe jullie er zelf aan werkten om dit doel te behalen. Insnijden voor elkaar en goed rondspelen zorgen ervoor dat je teamspel veel beter wordt. Hiermee bedoel ik dat je eigenlijk ervoor zorgt dat je niet in je eentje scoort, maar met heel het team. Zoals Tim zei in de auto: ”Het is een overwinning voor heel het team!” Daarmee bedoelde hij dat wij het samen hebben gedaan en dat we er zelf ook nog veel van hebben kunnen leren. De eindstand werd 17-1, een geweldige verdiende overwinning. Jammer genoeg konden we niet meer kampioen worden dit seizoen, maar een tweede plaats is natuurlijk ook iets om trots op te zijn. Gedurende dit seizoen heb ik gezien hoe jullie zijn gegroeid en dat wordt nu beloond met vele overwinningen en een geweldig spel. In het nieuwe veldseizoen zullen de teams een klein beetje veranderen, maar ik weet zeker dat ze dit seizoen ook mooi af zullen sluiten. Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in!