Weidevogels B3 – ODO B2

Beste lezer,

Afgelopen zaterdag heeft B2 zeer goede zaken gedaan met het oog op de ranglijst. Door de (lastige) uitwedstrijd te winnen bij Weidevogels staat B2 nu bovenaan met nog één speelronde te gaan. Een punt of (het liefst) twee punten bezorgt ODO B2 het kampioenschap dit zaalseizoen. Gezien de onderlinge wedstrijden tegen de betere tegenstander, die allen werden gewonnen, zou een kampioen niet meer dan verdiend zijn. Maar hiervoor moet hét wel gaan gebeuren tegen Velocitas zaterdag 11 maart.

Zoals gezegd, de lastige uitwedstrijd tegen Weidevogels stond op het programma. Een korfballende ploeg, lange heren, geen slechte dames. Een goede ploeg in mijn ogen. Echter, de eerste schoten waren direct raak van ODO. Ilse en Jelle schoten netjes raak. Toen ook Amber (van best ver) raak schoot werd de wedstrijd toch redelijk snel naar onze hand gezet. Na de 1-3 was het direct bij de vakwissel snel opstellen, lange bal, goal. Lekkere doelpunten zijn dat altijd. De 1e helft werd afgesloten met een mooi schot van Demi na een goede rugkant. Een luxe, comfortabele en toch wel verrassende 1-5 ruststand. Het heft werd in onze handen genomen en hebben we de 2e helft niet meer weggegeven. Dit kwam met name door een zeer solide en steady verdediging. Echt hele grote kansen heeft Weidevogels niet gehad. En twee afstandsschoten tegen krijgen is geen enkel probleem. Ook de Marieke en Twan waren doeltreffend bij hun invalbeurt. Een ruime 2-8 eindstand was een prachtige bekroning op een écht goede wedstrijd. Goed gedaan. Leuk detail is dat de 7 verschillende personen de korf hebben gevonden op de totaal 8 goals. Ook dat zegt wel iets over de wedstrijd en de teamprestatie…..

Op 11 maart staat de laatste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Dit is onze kampioenswedstrijd! Altijd een beetje spannend, maar bovenal gewoon erg leuk en leerzaam om zo’n wedstrijd te mogen spelen en meemaken. In de aanloop naar deze wedstrijd staat de dinsdag-training in het teken van ‘De Week van het Sportplezier’. De dinsdag-training is om 19:15 uur in De Hofstede(!); alle ouders worden van harte uitgenodigd om zelf de korfbalsport te ervaren.

Tot slot nodig ik iedereen van de club uit om (eens) bij B2 te komen kijken aanstaande zaterdag. Ook ‘dit soort teams’ binnen een vereniging verdienen de aandacht. Zaterdag 11 maart 2017, 14:15 uur, Sporthal De Hofstede.

Groetjes,
Bart de Vos