ODO 1 – Korbis 1 (18-20)

Vandaag stond de returnwedstrijd tegen Korbis op het programma. De laatste wedstrijd in onze thuishal en zo ook voor coach Patrick. Extra leuk om deze wedstrijd te winnen!
We waren het er over eens dat deze wedstrijd verdedigend beter moest. Na een dik verlies tegen Kinderdijk vorige week gingen we deze week ter voorbereiding met ons vak bij elkaar zitten om een strijdplan te maken. We zouden heel de wedstrijd gaan voor verdedigen omdat wij hier onze energie uit halen zowel aanvallend als verdedigend.
Helaas verliep de wedstrijd in het begin erg stroef voor ons en we hadden al gauw veel vrije ballen en strafworpen tegen. Al snel kwamen we op een grote achterstand, 1-5. De wil was er wel maar zeker niet alles lukte. We kwamen maar moeizaam in de wedstrijd en de schoten waren vaak te kort en/of niet in onze afvang. Tegen het einde van de eerste helft kwamen we wel steeds meer op dreef en scoorden we 4x achter elkaar. Het bracht ons weer op een stand van 7-9. En we geloofden er weer in, dat we de wedstrijd naar ons toe konden trekken. In de rust werd vooral aangestipt dat het nog wel kon. Maar ook dat 3 van de 9 tegendoelpunten uit stippen kwamen, die we dus moesten vermijden. Helaas lukte het begin 2e helft niet om de stijgende lijn vast te houden. Wat leidde tot een stand van 7-13 in plaats van dat we dichterbij kwamen. In de achtervolging lukte het weer om bijna aansluiting te vinden tot 11-13 maar telkens weer wist Korbis het eerste doelpunt te maken zodat we niet dichterbij kwamen dan 2 doelpunten. In sommige aanvallen werd er door ons tot wel 7x geschoten zonder doelpunt. Andere aanvallen lukten wel beter en dat leidde tot mooie doelpunten. Echter, het is niet constant en gewoon niet scherp genoeg. Ver in de 2e helft kwamen we wel tot 16-17 maar direct daarna scoorde Korbis weer en liep uit naar 16-19. De eindstand werd 18-20. Weer verloren maar in tegenstelling tot vorige week werd er hard geknokt, ook al lukte zeker niet alles. De communicatie verliep ook weer een stuk beter, het geeft voor mij wel weer vertrouwen voor de volgende wedstrijd tegen ONDO. Een echte derby waarbij ‘eer’ een rol speelt.
We hebben nu 2 punten meer dan ONDO en dat willen we graag zou houden.
Maar nu eerst 2 weken even rust, met een hoop leuke dingen op het programma zoals beachvolleybal en een hoofdklasse wedstrijd bekijken.
De laatste uitwedstrijd wordt gespeeld op 11 maart om 19:55 in de Westlandhal in ‘s Gravenzande. KOM DAT ZIEN!
We hebben uw support elke week hard nodig en hopen de zaalperiode mooi af te sluiten!