Kinderdijk 1 – ODO 1 (23-12)

Na de overtuigende winst vorige week op Twist waren we vandaag van plan om weer 2 punten te pakken. Het kampioenschap was waarschijnlijk niet meer haalbaar, maar we willen in ieder geval de tweede plaats veiligstellen. Voor ons speelde ODO 2 een moeizame pot en wist in een wedstijd met weinig doelpunten niet te winnen.

Hoewel we bij ODO 2 hadden gezien hoe het niet moest, was onze wedstrijd in veel opzichten hetzelfde. Ook bij ons ging het moeizaam en leek de echte wil om te winnen er niet te zijn. Veel 1-schotsaanvallen en schoten tekort in de eerste helft. Met rust hadden we er pas 5 inliggen. Omdat we nog wel redelijk verdedigden, zaten we met rust toch nog in de wedstrijd: 8-5 ruststand.

Na het stevige preek in de rust, waren we allemaal gebrand om een veel betere tweede helft te spelen. We startten de tweede met gelijk een doelpunt van Wouter, dus het leek erop dat de rust geholpen had. Helaas was onze opleving maar van korte duur. Kinderdijk scoorde zes keer op rij voordat wij daar weer een doelpunt tegenover konden zetten en daarmee was de wedstrijd zo’n tien minuten na rust eigenlijk al wel gespeeld.

Het werd echt zo’n wedstrijd waarin niks lukt en iedereen een off-day lijkt te hebben. We haalden allemaal niet ons normale niveau en liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan. Bij 23-12 floot de scheidsrechter voor het laatst. Omdat DVS ’69 wel wist te winnen, zijn zij nu de terechte kampioen in onze poule geworden. Omdat Korbis ook verloor, staan we nog steeds tweede en kunnen we dat doel in de laatste twee wedstrijden nog steeds halen.

Alle meegereisde supporter bedankt. Helaas konden we jullie geen mooie pot laten zien, maar volgende week staan we er weer!